zondag 22 december 2013

Onverwachts naar Florida

Na een vrij bewogen jaar, ontstond in november ineens het idee om eind van dit jaar samen een weekje er tussen uit te gaan. In verband met gezondheidsproblemen ben ik momenteel niet aan het werk, dus aan bedrijfsarts en werkgever toestemming gevraagd voor verblijf in het buitenland. Na het positieve antwoord van beide, onderdak voor Thijs geregeld. Hij gaat gezellig een deel van de kerstvakantie bij zijn neefje logeren. Iris heeft het acht dagen heerlijk het rijk alleen. 
Ons eerste idee was een lekker hotel op een van de Canarische eilanden te zoeken. In eerste instantie waren daar nog wel een paar leuke opties beschikbaar, maar toen alles voor het thuisfront geregeld was, waren de leuke plekjes die we gezien hadden en betaalbaar vonden, inmiddels door anderen geboekt.... Balen, wat nu... Gaan we wel of dan toch maar niet...  bijna de moed opgegeven. 
Dan gaat het toch weer kriebelen, is Florida dan geen optie?
De prijzen van vliegtickets blijken behoorlijk tegen te vallen voor de periode die wij op het oog hebben. We besluiten de prijzen van de vliegtickets in de gaten te houden en zijn door geen verplichtingen aan de werkgever enigszins flexibel betreffende de dagen van vertrek en en thuiskomst. 
Een  paar dagen later zien we bij Arke.nl redelijke aanbiedingen tussen de zonvakantie's staan. Voor 800 tot 1000 euro pp tickets inclusief accommodatie... bij terugvlucht net na de kerstvakantie  Dit zou een optie kunnen zijn. De hotels die erbij zaten waren echter niet geweldig, waardoor we eigenlijk niet super enthousiast werden... Bovendien blijken ook deze prijzen dagelijks te fluctueren.
Maar ja, voor dat bedrag zouden we natuurlijk ook een aantal dagen elders een leuk hotel erbij kunnen boeken. We bleven een beetje twijfelen, het motto is hier "bij twijfel niet doen...", dus we boekten niet...
De volgende dag later keek Harm weer eens op de site van Arke. In plaats van via de keuze optie 'zonvakanties' klikte hij, per ongeluk, op 'verre reizen'... Daar stond Florida ook tussen... Met een prachtige aanbieding!! Fly en drive Miami voor 599 euro pp, dus vliegticket met auto!!  Dat was waar we onbewust op gewacht hadden, niet verder nadenken en gelijk geboekt natuurlijk. 

We  komen maandagavond 30 december laat aan op Miami, de eerste nacht slapen we daarom in een hotel vlak bij het vliegveld. Oudjaarsdag gaan we naar Bonita Springs, waar we drie nachten in het Hyatt Regency Resort en Spa zullen verblijven. Daarna rijden we terug naar Miami Beach, in de "National" brengen we dan in een "Cabana room" langs het zwembad, de laatste drie dagen door.  
In beide hotels zijn we afgelopen zomer ook geweest, mooie hotels met nog mooiere zwembaden en hun eigen strandfaciliteiten. 
Vooralsnog hebben we naast de shoplijstjes, die we van de kinderen hebben gekregen, niet veel op het programma staan. We hopen op heerlijk weer, zijn daar best benieuwd naar, we zijn immers nog nooit in deze tijd van het jaar in Florida geweest. We gaan lekker genieten en besluiten van dag tot dag wat we gaan doen! 
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een lekker vooruitzicht om het nieuwe jaar in de Sunshine state te beginnen. Thuis alles goed geregeld, dat wordt genieten voor jullie samen.
  Mochten jullie van sushi houden kan ik je van harte http://dorakusushi.com/ aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk zeg! En een bekend verhaal, ben van de zomer verhuisd, daarna blut, en zou ook naar de Canarische Eilanden gaan begin januari, dan zijn vrienden daar. Aanbieding gezien, maar niet geboekt, geen idee waarom eigenlijk. Nu weet ik dat wel, kwam toen later die aanbieding tegen voor 279 euro ticket Orlando, ook onbewust op gewacht ;-) Al met al ben ik nu minder geld kwijt dan dat ik dat weekje Canarische Eilanden zou boeken... Ga 31 januari.
  Heel veel plezier en geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk zeg.... Geniet ervan, we gaan gezellig meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga zeker weer meelezen!! Geniet er van en alvast hele fijne kerstdagen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk voor jullie. Ik ga zeker meelezen. Nog eventjes en dan gaan jullie al :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super goed zeg, we gaan jullie zeker volgen.
  Dat gaat opschieten voor je het weet zitten jullie er :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat jullie ook (weer) gaan! Wij zitten er nu ook (maar ik moet helaas 3 januari al weer terug met de kids i.v.m. school). Heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.