dinsdag 8 april 2014

Laatste, 8e dag (06-01-14)

Dan……. is ineens de laatste dag van ons heerlijke weekje samen weg al aangebroken. We doen vandaag rustig aan, pakken de spullen in, doen ons rondje door de badkamer en gaan dan naar "The National" om onze laatste ontbijt-voucher in te wisselen. We genieten de heerlijke temperatuur en laten ons het ontbijt goed smaken. Na het ontbijt maken we nog een lange strandwandeling. Gewapend met een lekkere beker koffie van de Starbucks keren we rond 10.00 uur terug in het hotel. We stoppen de laatste spulletjes in de koffer, houden e.e.a. apart, wat we op de dag nog nodig zullen hebben en gaan dan, helaas, uitchecken. Omdat we pas om 17.30 uur richting vliegveld moeten, laten we onze koffer achter bij de lobby, om een paar uur bij het zwembad door te brengen. Wat later op de ochtend lopen we nog en keer een eind over het strand, dat liggen op zo'n bedje houden we nl. geen uren vol…

Rond 14.00 uur lopen we richting Lincoln Road om ergens iets te eten. We besluiten lekker makkelijk een pizzapunt te eten, welke we buiten in het zonnetje onder een parasol op eten.  Dat is maar goed ook, we zagen al een donkere lucht hangen en vrij snel begint het te druppelen, wat over gaat in een fikse regenbui. Helaas geen bui die met 10 min weer over is, maar een die lang, heel lang duurt. Eigenlijk blijft het een groot deel van de middag regenen. Dan is het wel vrij lastig al je geen hotelkamer meer hebt en bijna al je spullen in de koffer zitten. We besluiten daarom ons eerder dan gepland aan te kleden, de bagage op te halen en de auto voor te laten rijden. Op ons gemak toeren we naar MIA, we hebben alle tijd.  Achteraf is het goed dat we eerder vertrokken zijn, door de enorme regen en de behoorlijke file doen we er langer over het vliegveld te bereiken.
Met moeite nemen we afscheid van "onze" auto. Hoewel ik eerst mijn twijfels had, hebben we enorm genoten van de cabrio.  De temperatuur en het weer was zo aangenaam, dat we heel veel "open" konden rijden. Wij hebben zelf ook een cabrio, maar open toeren in Florida is wel heel anders dan in Nederland, we hebben er in ieder geval enorm van genoten!


Over de procedures op het vliegveld en de vlucht naar huis valt eigenlijk weinig te melden. Het verliep allemaal uiterst soepel. Omdat we een avondvlucht hadden, hebben we goed kunnen slapen en kwamen we vrij fris in Amsterdam aan. De koffers lieten wel even op zich wachten, maar dat hebben we op Schiphol eigenlijk nooit anders meegemaakt…. De taxi stond keurig klaar en om 13.30 uur 's middags stonden we weer voor onze eigen voordeur. De kids waren naar school, maar hadden het huis keurig achter gelaten. Via WhatsApp hadden we natuurlijk al contact gehad, dus ze wisten niet hoe snel ze naar huis moesten komen om ons of toch de meegebrachte aankopen te zien ;-)

Inmiddels zijn we 3 maanden verder, ik ben, door omstandigheden,  extreem laat met het publiceren van deze laatste dag …., maar we kijken terug op een ontzettend fijne week samen. We zijn hiervoor al 2 maal eerder samen een weekje naar Florida geweest, wij vinden het heel goed te doen. Het lijkt kort, dat is het natuurlijk ook, de dag dat je weer terug moet komt altijd te snel, maar het is wel een heerlijke onderbreking. Daarvoor zijn we naast de zomerperiode 2 maal in mei geweest. Nu in december/januari hebben we ook fantastisch mooi weer gehad, we wisten eigenlijk niet dat deze tijd van het jaar ook zo fijn was in Florida.
Over 3 maanden vertrekken we al weer naar Florida, maar dan met kids voor ruim 3 weken, heerlijk! We kijken er al weer naar uit!

2 opmerkingen:

  1. Beter laat dan nooit toch!!
    En weer een heerlijk vooruitzicht om over 3 maanden weer te mogen gaan met de kids..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hè hè !!! Eindelijk zeg ;-) !! Maar heerlijke afsluiter zo, en blijft een geweldige auto ! Aftellen nu ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.