zondag 5 januari 2014

dag 7Vanmorgen zag bij het opstaan de lucht er beter uit dan gisteren. We besluiten daarom en paar uur te gaan fietsen. Het is heel makkelijk om via Deco Bikes fietsen te huren. Op bijna elke hoek staat een dockingstation, waar je met behulp van je creditcard een fiets kan huren. Je kan aangeven hoeveel uur je van de fietsen gebruik wil maken en ze kunnen bij elk willekeurig dockingstation ingeleverd worden. Vlak bij het hotel halen we twee fietsen, nadat we de zadels op hoogte hebben afgesteld, vertrekken we richting South Pointe Park.

We fietsen over de Beach Walk en het is opvallend druk, veel drukker dan zomers. Het is goed opletten en laveren tussen de joggers, skateboarders, sedgeways en wandelaars door.
Bij het park aangekomen wil Harm even van het toilet gebruik maken,  maar komen we in CSI Miami terecht , overal politie om het toiletgebouw. Harm besluit het nog maar even op te houden en we fietsen een heuveltje op om alles van boven gaande te slaan. Er is iemand gearresteerd en daar zijn wel heel wat agenten voor nodig geweest. We zien andere mensen toch het toiletgebouw in gaan en Harm besluit het er toch ook maar op te wagen! Na de sanitaire stop komt hij opgelucht naar buiten en wringt zich overal tussendoor op weg naar zijn fiets.
Echter voor het toiletgebouw is een kinderspeelplaats met water. Hij let niet goed op en activeert deze....
Waardoor er even later een hoop rumour achter hem ontstaat. Douches gaan aan en fonteinen beginnen te spuiten met daartussen diverse agenten en hun quads.
Jullie begrijpen dat wij snel proestend van het lachen weggefietst zijn. Iedere politieauto daarna zijn wij heel voorzichtig voorbij gefietst, maar gelukkig werden wij verder niet gezocht ;-)
We zijn even bijgekomen met een frappucino bij een Starbucks.


huuhh?? Deed ik dat ....??

Hebben al fietsend de mensen bewonderd in Lummus Park, waarbij Harm toch wel iets teveel aandacht had voor de beachvolleybalsters ;-).
Onze huurtijd was voorbij en de fietsen ingeleverd in een dockingstation op de Ocean Drive. Waarbij we wat moeite hadden om de fiets in het Dock te rammen om de bevestigingspiep van fiets "retour ontvangen" te krijgen
Het was tijd voor onze brunch van vandaag, yoghurt all the way, in het News café op Ocean drive.
Yoghurt met granula, noten , rozijnen onder een berg fruit, het was weer heerlijk.
Na het eten lopen we over het strand in het zonnetje terug naar het hotel terug. Onderweg maken we foto's van o.a. de verschillende lifeguard huisjes die wij passeren.
Echter dan betrekt de lucht heel snel, de poolboy heeft net ons bedje opgemaakt en het begint te spetteren. We gaan even naar de kamer en als het droog is waag ik een nieuwe poging en krijg ik iitwee nieuw opgemaakte bedjes
Harm komt er ook bij en het begint weer te spetteren, de poolboy geeft ons snel een parasol om als paraplu te dienen.
Maar er is geen houden meer aan, het begint verschrikkelijk te hozen en het regenwater is ook nog eens koud !
Alles wordt nat en overal water we besluiten net als enkele andere gasten te schuilen in de pool die is tenminste warm
Na een heftig halfuurtje is het zoeken naar een droog plekje in een bijna verlaten poolzone
We vinden plek in een gezellig tweepersoons lounge bed met dakje, we krijgen ons derde setje badhanddoeken en zowaar ook nog wat zon om lekker te luieren.


We eten 's avonds prima bij Nexxt op Lincoln Road, heerlijk buiten onder de parasol. Morgen breekt onze laatste dag aan. we vertrekken 's avonds om 21.00 uur vanuit Miami rechtstreeks naar Amsterdam waar we dinsdagmiddag rond 13.30 zullen landen. Het laatste verslag van morgen, zal pas vanuit Nederland geschreven worden.

6 opmerkingen:

 1. Mooi verslag weer met dito foto's!! Alvast een goede reis terug naar een guur Nederland en geniet van de laatste dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dag zo !!! Die politie-agenten, hahaha, die zullen niet blij geweest zijn, en Harm in al zijn onschuld, net als bij de volleybaldames ;-) !! Ook relaxed met die fietsen, had ze nog niet eerder gezien in Miami, maar het systeem is ideaal. Fijne dag vandaag weer, de laatste volle lange dag; genieten dus !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een fraaie dag, en jullie hebben nog een laatste dag.... haal er alles uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het er al weer bijna opzit!!
  Zo leuk weer om elke morgen ff jullie blog te lezen.
  En ja fietsen in miami vonden wij vorig jaar ook helemaal geweldig.
  Geniet nog lekker van jullie laatste dag en alvast een goede terug vlucht

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whah, wat een verhaal over die politieagenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eem heerlijk dagje weer volop genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.