vrijdag 3 januari 2014

Dag 5 - Op weg naar MiamiVanmorgen om 8.15 uit Bonita Springs vertrokken op weg naar Miami Beach, waar we de tweede helft van onze vakantie doorbrengen. Alle aankopen pasten prima in de koffer, maar het was wel even manoeuvreren om de koffers in de Mustang te krijgen. Onze eerste stop is bij de 7eleven om zowel ons als de auto van brandstof te voorzien, respectievelijk koffie en benzine. We gaan over de 41 richting Miami, in de hoop vandaag wat alligators te spotten. We hebben geen vast doel, maar zien wel wat we eventueel tegen komen. Op internet al gelezen dat een bezoek aan Shark Valley mogelijk geen optie is, vanwege de grote drukte in het hoogseizoen.


Het is een frisse dag vandaag, bij vertrek is het slechts 16 graden, maar wel redelijk zonnig. Na ongeveer 1,5 uur hebben we alleen maar honderden vogels gezien, de temperatuur is opgekropen naar een magere 18 graden, het is wel erg zonnig. We vinden vrij moeilijk iets te zien onderweg, er zijn wel boardwalks of uitkijkpunten, maar het staat pas aangegeven als je er eigenlijk al bent, waardoor je er eigenlijk voorbij bent gereden voordat je het door hebt. Op een gegeven moment zien we wel op tijd een parkeerplaats bij een boardwalk en aan het begin van een onverharde weg. Wij hebben het erop gewaagd deze weg een stukje in te rijden, bij het eerste zicht op het water zagen we in het water en op de kant al een aantal alligators. We hebben de auto natuurlijk stil gezet en zijn uitgestapt. Bij alligators op dit soort plekken is het altijd zo, hoe langer je kijkt, hoe meer je er ziet. We rijden nog een stuk verder, zien nog heel veel Gators, maar ook een hele groep gieren vechten om een Road kill.... Omdat de weg toch niet erg best is, het is net een wasbord, rijden we niet al te ver.

kleinste postkantoor van Amerika


Op de terugweg wil ik nog even kijken op een plek waar een paar heel grote Gators liggen te zonnen, in de hoop dat ze zich verplaatst hebben en ik ze beter kan fotograferen. Dat is niet zo en in mijn poging om hem toch goed vast te leggen, schrikt hij van mij en ik van hem, waardoor we alletwee een grote spring maken. Gelukkig ieder een andere kant op...... De grote plons was van de gator ;-) Goed, tijd om verder te rijden, we hebben nog een heel stuk te gaan.

Bij het Big Cypress Oasis visitor center stoppen we, omdat we een hoop mensen op een boardwalk zien staan. Als we de parkeerplaats oprijden zie ik iets verderop langs de weg een soort ooievaar in een boom landen. Bij het visitor center zijn ook een tiental alligators te zien, maar wij hebben toch het idee dat deze daar voor de toeristen gehouden worden. Maar een prima plek als je snel er een aantal wil zien. 
Als we weer naar de auto gaan besluit ik nog even een klein stukje langs de weg te lopen om te zien of de 'ooievaar' nog in de boom zit. Hij zit er inderdaad nog, maar er liggen ook een aantal Gators te zonnen met wat vogels die daar weer omheen scharrelen. Dit is toch wel een erg mooi gezicht, dit is echt wildlife, wat je toevallig tegenkomt, gaaf!Shark Valley moeten we inderdaad links laten liggen, de parkeerplaats is helemaal vol, er staan heel veel auto's in de berm geparkeerd. Gelukkig waren we op de hoogte en hebben we onze portie Gators al gehad. We besluiten door te rijden naar Miami. Hoe dichter we bij Sourh Beach komen, hoe drukker het wordt. We gaan uiteindelijk in file de Mac Arthur Csway af en South Beach in. Het is mega druk in Miami, grappig is het contrast in wat mensen dragen. De een loopt in niet veel meer dan een bikini, de ander in zijn winterjas. Het is hier wel warmer de temperatuur is toch langzaam naar 24 graden opgelopen, koeler dan voorgaande dagen, vooral door de vrij harde wind, maar toch best aangenaam.


We zijn wat vroeg bij het hotel en dan begint de pret! Bij inchecken wordt gevraagd of wij op de hoogte zijn van verbouwings activiteiten van de "tower". Waarop wij als reactie geven dat een Cabana room, zoals wij geboekt hebben en beschreven in ons boekingsvoucher, zich elders bevindt, ons hoef je als returning guest niets wijsmaken!
Waarop geantwoord wordt dat deze kamers niet beschikbaar zijn, omdat het hotel niet op volledige capaciteit draait en dat er kamers bij de buren geregeld gaan worden. Dat is balen!
We gaan ondergebracht worden in het Sagamore hotel, maar moeten wel 2,5 uur wachten voordat we ons daar mogen melden. We vermaken ons in de tussentijd door ons eerder gekochte broodje van de Subway op te eten en Lincoln Road maar op en neer te lopen en wat winkels in en uit te gaan.......Als we uiteindelijk bij het Sagamore inchecken, de kamerprijs zien en te horen krijgen dat dit zonder het door ons gewenste balkon zal zijn, ontploft Christa en sleurt bijna de floormanager van de National mee naar de Sagamore om eens en vooral te zorgen dat aan alle geboekte voorwaarden wordt voldaan. Ze had nl tweemaal gevraagd en bevestigd gekregen dat de kamer gelijkwaardig en met balkon zou zijn!

Er wordt nog snel een andere kamer opgeschoond, wel moeten we weer een half uur wachten en voor het ongemak en om Christa tegemoet te komen, worden wij gecompenseerd met complimentary breakfast voor 2 dagen en diner "on the house" tonight.
Het diner was heerlijk, carpaccio gevolgd door NY strip en zalm.
De toegewezen kamer is echt mega met een grote zithoek, aparte slaapkamer en natuurlijk het gewenste balkon, maar nu met uitzicht op de oceaan!

 
Eind van de middag lopen we nog heen en weer naar de Ocean Drive, grappig te zien hoe hier ook de hotels van kerstversiering voorzien zijn.
Het was een mooie, drukke en enerverende dag!

6 opmerkingen:

 1. Zo jullie hebben aardig wat wildlife gespot vandaag, gaaf hoor.
  Mooi dat je je niet hebt laten kennen! Wat een mooie kamer hebben jullie gekregen en goed geregeld met ontbijt en diner. Ziet er goed uit. Veel plezier in Miami.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. You go girl.......goed geregeld hoor. Zo zie je maar weer hoe je als toerist/klant beetgenomen wordt als je je mond dicht houdt!! Wat een wildlife hebben jullie gespot zeg niet normaal, ik hoop dat wij van de zomer ook zoveel geluk hebben :).
  Have Fun in Miami!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke dag weer en veel gezien.
  En wat balen van het hotel,maar jullie hebben het nu wel super geregeld zo.
  Mooie kamer en lekker eten dat wordt genieten...........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed geregeld! En bij het zien van de foto's van de gators krijg ik toch de kriebels hoor, nog 4 weekjes, dan mag ik ook :-)
  Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha Mamma ook weer blij want zoveel alligators hebben we volgens mij nog nooit gezien!! Uiteindelijk toch nog een mooie kamer en maar niet meer naar the national want daar word jij niet vrolijk van. Veeel plezier nog in Miami shop en zonze (ik zag je op de foto met een lange broek oeeei.) Dikke kus ook aan pappa van Ier Tho en Thijs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat veel wildlife, enne goed bezig hoor ... nu wel een heel erg mooie kamer !!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.