zaterdag 4 januari 2014

Dag 6 - Downtown

Na een prima nacht in de Sagamore lopen we rond 8.30 uur naar The National, waar we ons eerste voucher voor het aangeboden ontbijtbuffet gaan inleveren.We krijgen een tafel toegewezen op het terras buiten en doen ons tegoed aan het prima eten. Er is een ruime keus aan soorten brood, verschillende soorten kazen, zalm, diverse vleeswaren, bacon, scrummbeld egg, yoghurt, veel vers fruit, enz, enz.
Na het ontbijt gaan we op weg naar Bayside Market, het is zwaar bewolkt en ook niet zo warm, dus een goed moment om iets te ondernemen. We programmeren de TomTom, rijden er moeiteloos heen, totdat we tussen de enorme hoogbouw terecht komen. De TomTom is totaal zijn oriƫntatie kwijt en het beeld begint aldoor rondjes te draaien. Gelukkig toch vrij snel de garage gevonden waar we willen parkeren op het richting gevoel van Harm. Bayside Marketplace in Downtown Miami is gelegen aan het water. Het is een gebied waar veel winkels en eetgelegenheden zijn, maar tevens een knooppunt van vele rondritten, per boot of bus voor toeristen. Er zijn ontzettend veel toeristen, we horen de meest uiteenlopende talen om ons heen. We gaan niet winkelen, maar lopen er even doorheen en scoren onze eerste frappucino deze vakantie bij de Starbucks.We wandelen door het naastgelegen Bayfront Park en lopen over de Shore Walk. In het park staan wat kunstvoorwerpen en beelden van mensen die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van Amerika en Miami. Als we langs een station van de Metro Mover komen besluiten we in te stappen. Deze Metro Mover is gratis en laat je op een makkelijke manier een aardig stuk van de omgeving zien. Wij vinden het erg leuk ons eens tussen alle wolkenkrabbers te bevinden, die we anders alleen maar van een grote afstand zien als we Miami binnenrijden. Je komt bijvoorbeeld vlak langs de Freedom Tower. Deze 78 meter hoge toren was voor de Cubanen het eerste gebouw op weg naar de vrijheid. Cubaanse immigranten moesten zich hier melden om de administratieve rompslomp rond de immigratie rond te maken.

Omdat het inmiddels is gaan regenen besluiten we de TomTom te programmeren naar de Dadeland Mall. We waren eigenlijk uitgeshopt, maar kregen gisteren nog een verzoekje uit de familie.... Gelukkig was het gevraagde kledingstuk nog te koop bij AenF en maken we zo hopelijk ons neefje blij. Een ander verzoeknummer lukt helaas niet......Omdat het al rond 2 uur is, eten we gelijk maar even een hapje in de foodcourt. Het is in deze Mall echt ontzettend druk, het parkeren was al een crime, een vrij tafeltje zoeken een net zo grote opgave.

Na het eten houden we het voor gezien en hopen dat het inmiddels droog is. Buiten is het inderdaad bijna droog, nog steeds zwaar bewolkt, maar de lucht is wel iets lichter. We hopen dat het in Miami Beach nog iets beter is. De temperatuur is wel prima, rond de 25 graden. We gaan terug naar het hotel om nog een poosje naar het strand of zwembad te gaan. Het wordt het zwembad, want het strand is gesloten. Het waait inmiddels redelijk en het is gewoon te fris. We wandelen nog wat, Harm zwemt zelfs nog in het zwembad van het hotel....... Dan gaan we na een uurtje weer richting onze hotelkamer.
Begin van de avond lopen we naar Lincoln road, om ergens een hapje te eten. We kiezen voor Pizza Rustica, waar Harm pizza en ik een salade neem, lekker makkelijk en prima van smaak. Rond 20.30 zijn we terug in het hotel, waar we lekker met de voetjes omhoog een film gaan kijken. Het blog wordt natuurlijk ook niet vergeten ;-).

3 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen aangezien wij ook een aantal dagen naar Miami gaan aan het begin van onze vakantie. We hebben gekozen voor hotel Intercontinental Miami, naast Bayside Market.......lekker makkelijk met al die Hop on Hop of bussen en een super mooi hotel.
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om al die bekende plaatjes te zien. Handig die metromover heh? Bayfront park vonden wij ook zo leuk en wij konden zo teruglopen naar ons hotel. Het ontbijt ziet er goed uit. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Miami toch leuk, staat bij ons weer in de planning voor September...
  Jullie hebben ondanks het weer een mooie dag beleefd!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.