woensdag 1 januari 2014

Dag 3

Vanmorgen zijn we net als gisteren rond 7 uur wakker. Na de enorm lange dag van de heenreis en de 4 uur slaap die daar op volgde, was het voor ons niet vol te houden om tot 24.00 uur wakker te blijven. Ik val rond 21.00 uur in slaap om om half elf weer wakker te worden. Harm houdt het langer vol, maar hij stort rond 23.00 uur in, waarna ik hem niet meer wakker krijg. Ook niet als het vuurwerk begint. Ik kijk dan maar alleen vanaf het balkon naar het vuurwerk in de verte, het lukt zelfs daar goede foto's van te maken. We ontbijten met heerlijk vers brood van de Publix met rosbief, aardbeien en lekkere jus d'orange. Om 8.30 zitten we in de auto op weg naar Lovers Key State Park, het is al 24 graden. Dit State park is gelegen op een barrier eiland tussen Bonita Beach en Ft Myers Beach in. Er is een 2 mijl lang zandstrand welke toegankelijk is middels een boardwalk op een soort tram. Het park is populair vanwege het schelpen zoeken , zwemmen, picknicken en zonnebaden. Verder zijn er diverse fiets- en wandelpaden door de natuur. Tevens is er de mogelijkheid kano's te huren.
 We betalen de entree van $ 8,00 en rijden het park binnen. Via de boardwalk lopen we naar het strand, waar het nog heel rustig blijkt te zijn. Wij kiezen ervoor om een lange strandwandeling te maken en lopen richting het zuiden. We genieten van de natuur om ons heen. Diverse vogelsoorten zijn fanatiek aan het vissen en trekken zich niets van ons aan. De pelikanen duiken regelmatig vlak naast ons het water in, de Osprey zijn druk met het voeren van hun jongen...( of pubers, want ze zijn niet echt klein meer). We zien een paar verschillende Osprey nesten.

Het is prachtig weer, de temperatuur stijgt in de loop van de ochtend naar  32 graden, dus heerlijk! Aan het begin van een vakantie zijn we vaak slordig in het meenemen van water, maar gelukkig kunnen we op de terugweg bij een hutje op het strand wat drinken kopen. Naast veel vogels zien we neus van een manatee boven komen, een paar dolfijnen en een grote zeester. Terug bij de auto zien we dat de parkeerplaats helemaal vol is, maar dat verbaasde ons niet omdat er ook steeds meer mensen het strand op kwamen.
We toeren verder richting, het voor ons bekende, Ft.Myers Beach. We zien veel bekende plekjes, maar het is hier echt hoogseizoen. In het centrum is echt sprake van een verkeersinfarct, iedereen op zoek naar een parkeerplaats, maar blijft wel beleefd regen elkaar in het verkeer op kruisingen en splitsingen. Wij besluiten deze drukte te ontvluchten en rijden terug richting het hotel.

Omdat we inmiddels behoorlijk trek hebben, besluiten we naar de Coconut Point Mall te gaan om bij de Five Guys een hamburger te gaan eten. Ook hier is het hartstikke druk en er zitten opvallend veel snowbirds bij de Five Guys. De hamburgers smaken weer heerlijk en de patatjes waren weer in overvloed aanwezig, ondanks dat het 1 kleinste portie was.....

Inmiddels is het rond 14.30 en gaan we terug naar het hotel, we hebben zin om even lekker op een bedje bij het zwembad in de zon te liggen en wat te lezen. Helaas begint het onderweg te spetteren, we zijn net op tijd bij de parking van het hotel om het dak van de auto te sluiten. Rond kwart over vier breekt de zon weer door en gaan we alsnog naar het zwembad. De rest van de middag brengen we daar door, tot het rond 5 uur weer hard begint te regenen.'s Avonds eten we bij de 'Outback', Harm de Outback special en ik neem een Ahi Tuna salade. De dichtbijgelegen DQ is helaas gesloten, dus de avond wordt zonder toetje afgesloten.6 opmerkingen:

 1. Heerlijk wandelen over het strand van Lovers Key.. wow.
  En dan al het wildlife super !!!

  Tikkeltje heimwee hier :-) ( groot tikkeltje dan )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dag en super mooie foto's..
  Have fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig strand, mooie foto's! En wat een heerlijke dag, met heerlijk eten, wat wil je nog meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geniet ik toch altijd van jullie foto's!! Dit jaar (yes dat klinkt al goed hahaha) zitten we ook bijna 2 weken aan de golf van Mexico dus ik noteer ijverig alle tips die voorbij komen.....Thanks :)
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke dag en wat een mooie foto's. Bij ons in Kissimmee was het een druilerige dag, dus jullie hebben het beter getroffen.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat vuurwerk zag er echt prachtig uit ! En wat een mooie dag weer; prachtig strand en mooie foto's ook ! Heerlijk om zo'n dag bij de Outback af te sluiten ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.