maandag 14 juli 2014

Dag 10 - NYC, 4de dag


Vanmorgen geen wekker gezet, maar toch allemaal op tijd, rond 7 uur, wakker. Om 9 uur zitten we weer op het bootje wat ons naar de overkant van de Hudson brengt. We lopen dan eerst zolang langs het water voordat we afslaan om de metro naar Central Park te pakken. Op ons ritje worden we getrakteerd op gezang door twee subway singers, die vervolgens met de denkbeeldige pet, een plastic emmertje rond gaan. Na bij iedereen langs geweest te zijn, stappen ze uit op naar de volgende metro ;-) Iris vond het helemaal leuk, dit was volgens haar ook echt New York!
Vlak bij Central park stappen we uit en lopen het park in. Dat is nog een lastige klus. Vanaf het moment dat je uit het metrostation stapt, wij hebben natuurlijk met megaletters "Toerist" op ons hoofd staan, worden we belaagd verhuurders van fietsen. Ze duwen allemaal een papier onder je neus en vertellen in razend tempo waarom zij de leukste, goedkoopste en beste zijn. Wij willen inderdaad fietsen huren maar doen dat bij een verhuurbedrijf bij de ingang van Central park. Tot grote schrik van de kinderen moeten we ook twee helmen meenemen, omdat ze beide onder de 18 zijn. We stellen de zadels op hoogte in en lopen dan eerst een stukje richting het gedeelte waar je mag fietsen. 
 


Ook op vakantie ben ik de fietsenmaker......

de fotograaf van onderstaande panorama
Je mag namelijk niet op alle paden fietsen, er staat duidelijk aangegeven welk gedeelte hiervoor bestemd. De weg was in drie├źn gedeeld, links een baan voor de wandelaars en joggers, dan 2 banen voor fietsers (de rechter baan was dan voor de snellere fietser), dan helemaal rechts voor de auto's. De paard en wagens moesten ook op de meeste rechtse baan. Central Park is behoorlijk heuvelachtig, gelukkig hadden we een fiets met versnellingen. Het is behoorlijk druk met joggers, wandelaars en fietsers. Tot tweemaal toe gaat de ketting van de fiets van Thijs eraf, wat mij behoorlijke zwarte handen geeft om de ketting er weer terug op te krijgen.

Leuk om door dit park te fietsen, tal van locaties herkennen we uit verschillende films. Na drie kwartier fietsen begint het te spetteren wat uiteindelijk in een pittige regenbui ontaard. Wij schuilen een tijdje onder de grote bomen, waarna we, gelukkig niet al te nat, weer verder fietsen. Rond lunchtijd leveren we de fietsen weer in en gaan we op zoek naar een restaurantje. We gaan ergens naar binnen, waar het vrij druk is en eten prima. De naam ben ik helaas vergeten. De prijzen zijn echter wel heel anders dan in Florida....

Na de lunch lopen we over 5 th Avenue en gaan een aantal bekende winkels in, zoals de Apple Store, F.A.O. Swartz, de grootste speelgoed winkel, de Uggs store, etc. Bij Tiffany&Co, die uit vijf verdiepingen bestaat was het enorm druk. Voor mij helaas geen leuk blauw tasje, hetgeen ik van Harm zou krijgen, was uitverkocht...
Iris gaat de Abercrombie in, ze moet wel eerst buiten in de rij staan om naar binnen te kunnen en ... komt wel met een tasje naar buiten.
Leuk om al die enorme winkels en flagschip store's eens van binnen te zien! Maar wel mega druk overal!
We lopen langs de St. Patricks Cathedral en Rockefeller Center. Op het Rockefeller Center  Plaza staat een enorm kunstwerk van Jeff Coons, gemaakt van plantjes, het lijkt wel een bloemencorso.
Rond 16.30 uur gaan we weer eerst met de Subway, dan het pontje weer terug richting het hotel.
Vooral net na vertrek en na het aanmeren schommelt het pontje heel heftig door het terugkaatsen van zijn eigen golven. Men dient zich goed vast te houden omdat men anders alle kanten opvliegt. Het is een grappig gezicht om te zien hoe mensen als dronkemannen staan te wiebelen om foto's te maken van hun naasten. Vooral Harm heeft geen zeebenen en heeft na 10 minuten op de wal nog het idee dat zijn wereld aan het deinen is.


We frissen ons snel op om nog een tijdje buiten te gaan zitten. De kinderen gaan ondertussen de finale van de WK kijken, doordat het verlenging is kunnen ze er nog een deel van meekrijgen. Na de wedstrijd komt Iris ook langs om even samen met haar vader een frappucino te halen bij de naast het hotel gelegen Starbucks. We vinden dit hotel echt heerlijk, omdat het aan het water ligt en zoveel rustiger dan midden in New York. s 'Avonds lopen Harm en ik nog een eind langs de waterkant. Er zijn redelijk veel mensen buiten, er heerst een gezellige gemoedelijke sfeer.Morgen aan het eind van de middag vliegen we naar Ft Myers. We moeten nog even zien wat we morgenochtend gaan doen. Er wordt voor namelijk voor de hele maandag regen voorspeld, met veel onweer, volgens Iris reden om te shoppen.  We waren van plan naar MoMA te gaan, maar dat gaat pas om 10.30 uur open, dat wordt  mogelijk te krap en moet dus misschien wachten tot een volgende keer.
We vinden het hier zo geweldig en zijn het er over eens dat dit bezoek zeker niet ons laatste bezoek aan NYC zal zijn. Op dit moment, 24.00 uur, onweert het behoorlijk, het regent zo hard, dat de skyline nauwelijks te zien is.

Morgen kan ik waarschijnlijk geen update van het blog plaatsen, we komen laat op Ft Myers aan, dat verslag wordt dan een dagje later gepubliceerd.

@ Ina Kuiper, wij vinden het hier heel relaxed en voelen ons totaal niet onveilig. Ook heerlijk om even aan de andere kant van de Hudson te zitten uit de hektiek en met een fantastisch uitzicht. Het hotel heeft zelfs een lijst en kaart met alle eetgelegenheden in de buurt. 

14 opmerkingen:

 1. En weer een dag uit het boekje......wat genieten jullie!! Goede reis terug naar Ft Meyers en geniet van de laatste momenten NY.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dagen hebben jullie in New York gehad. Nu nog een paar uurtjes genieten en dan terug naar Florida. Weg uit de drukte en bijkomen en genieten in Ft. Meyers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een superleuke dag weer en wat een leuke foto's, jullie hebben echt genoten. Veel plezier daar nog vandaag en alvast een goede reis terug naar Florida.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat jullie zo genieten! Wij herkennen heel veel van je verhaal en foto's, we zijn er zelf ook geweest...... Michelle moet ook een helm op als ze wil fietsen, ze haat het!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's weer. En ik kan me ook herinneren dat eten in NYC veel duurder is dan in FL. Vond dat trouwes ook in Vegas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het hotel ligt echt op een schitterend punt.
  Wat hebben jullie ( en wij met jullie) genoten van die paar dagen, geniet nog even en dan vliegen jullie gewoon weer even terug om vakantie deel 3 te gaan vieren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga idd dat hotel onthouden, wil ook zo graag. Misschien nog heel even wachten tot kids ietsies ouder zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke dagen hebben jullie daar! En dan weer terug naar Florida, ook niets mis mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke dag weer en wat een prachtig uitzicht op de skyline, mooie foto's, dit hotel komt zeker op mijn lijstje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer een fantastisch dagje! En mooie foto's. Nu nog even lekker genieten in Florida. Goeie vlucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk weer !!! En zo leuk te horen dat jullie ook zo weg zijn van New York ! Had uiteraard niet anders verwacht ;-) ! Goede reis vandaag weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In een woord super gaaf NY en wat een mooi verslag echt geweldig!!!!!!
  En iris ik zie je helmpje mooi aan de fiets hangen:) ja ziet er natuurlijk ook niet stoer uit om daar met een helm op te fietsen.
  Enjawel wij zijn er ook!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super gave dagen in NY WOW..
  En dan verder genieten in Florida, hoe gaaf is dat!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.