woensdag 9 juli 2014

Dag 6 - Blue Spring State Park

Om 8 uur zitten we vanmorgen in de auto. De TomTom wordt geprogrammeerd op Orange City, omdat we naar het Blue Spring State Park gaan, waar we de Nature Cruise gaan doen. Oorspronkelijk wilden we naar Fort de Soto gaan, maar de kinderen willen perse op tijd thuis zijn voor het voetbal, dus dat wordt dan toch iets te ver rijden.

Het is best druk op de weg, rond Downtown staan we zelfs in de file. Omdat we uiterlijk 20 min van te voren aanwezig moeten zijn, wordt het qua tijd een beetje krap. Het is toch zo'n 5 kwartier rijden zonder oponthoud. We rijden 9.35 het State Park in en betalen $ 6,00 entree. Het is strak blauw en dus heel zonnig, we smeren nog wat extra zonnebrand en lopen richting het vertrekpunt van de boot. Nadat we de tickets gekocht hebben, kunnen we al snel op stappen. De boot is slechts voor 20% gevuld, dus ruimte genoeg om te zitten en te kijken. De Nature Cruise is een twee uur durende boottocht over de de St. Johns River.

Terwijl we varen vertelt de vrouwelijke kapitein bijna aan een stuk door over Florida en de St. Johns river. Het is een mooie tocht over deze enorme rivier, nr. 5 in de lijst van grootste rivieren van Amerika. Het Blue Spring speelt een belangrijke rol in de overleving van de manatee. In de koelere maanden, november tot maart, overwinteren honderden manatees in deze bron. Het water van de bron koelt niet verder af dan tot 72 gr F, wat een aangename temperatuur is voor de manatees. In deze tijd van het jaar zijn er niet veel manatees, omdat het water nu overal een hogere temperatur heeft. Naast tal van alligators, vogels, schildpadden hebben we ook een manatee met kalf gezien. We hebben beiden problemen onze foto's goed scherp en niet overbelicht te krijgen, vrij frustrerend. Misschien is het licht gewoon te fel, of doordat de boot steeds in beweging is, helaas weet ik het niet. 


Na ruim 2 uur zijn we weer aan wal, we hebben inmiddels best wel trek gekregen. Op de heenweg reden we langs een Five Guys, daar gaan we nu naartoe om een hamburger te eten. We rijden vlot terug totdat we rond de outlets en de parken weer in de file terecht komen. Deze keer duurt het helaas heel lang en doen we er ruim 2 uur over om thuis te komen. Vlak voor Tuscan Ridge begint het enorm te regenen en ook wat te onweren, niet echt een verrassing, want de lucht was pikzwart. Na ongeveer een uur is het droog, de zon laat zich verder de hele middag niet meer zien. Terug in de villa zoek ik de foto's uit en maak vast het blogverslag klaar. Als de rest voetbal kijkt pak ik vast de koffers grotendeels in. Alle apparaten aan de opladers. Morgen vliegen we met Delta vanaf Orlando naar New York, het is ons niet helemaal duidelijk of de nieuwe richtlijnen voor opgeladen mobieletjes, Ipads en laptops ook voor vluchten binnen de VS geldt, maar we zorgen er voor de zekerheid maar voor dat alle batterijen vol zijn....

Beetje veel foto's geplaatst.....

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie natuur. Heerlijk zo'n boottochtje. Gelukkig hebben jullie het enorm getroffen met het weer en ging het pas later regenen. Goede vlucht morgen naar New York. Gaat gaaf worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blue spring is prachtig! Wist helemaal niet dat je daar zo'n tour kunt maken! Die houden we in gedachten voor de volgende keer! Goeie reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo wat een prachtig park!!!
  Dit durfen we wel :)en veel dieren gezien mooie foto's ook weer..
  Morgen een goede vluvht en ben benieuwd naar jullie reis in NY...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een rust straalt er van de foto's af, er valt gewoon ook zoveel te zien!
  Fijne reis en heel veel plezier met de overstap van rust naar drukte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nog eens fijn een boottocht zonder spierpijn te krijgen, haha. Mooie foto's en leuk dat jullie toch nog een manatee gespot hebben. Heel veel plezier in New York!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We gaan volgende maand ook naar Blue Spring State Park maar wisten niets van een boottocht, dus bedankt voor de tip! Hele mooie foto's trouwens, nu kunnen we ons al een beeld vormen van hetgeen we te zien gaan krijgen. Have fun in NYC!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Foto's zeggen meer dan woorden, prachtig! Heel plezier met de trip naar NY, dat o zo hoog op mijn Bucket list staat.
  Ik kijk dus uit naar jullie volgende verslagen. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige dag met super veel wildlife, ja het fotograferen met het Florida licht is wel eens lastig..
  Heel veel plezier in NY

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zijn weer prachtige foto's hoor! Veel plezier in NY, wordt vast een mooi tripje. Ben benieuwd naar de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Bleu Spring State Park is zo mooi! Veel plezier in NY.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.