woensdag 16 juli 2014

dag 11 - Ochtend NY, vertrek naar Florida

Vandaag moeten helaas New York verlaten en gaan we, ook heerlijk, terug naar Florida. We hebben veel gezien en gelopen, maar vooral heel erg genoten. Wat een geweldig leuke stad, het leek ons leuk hier heen te gaan, maar dat we het zo geweldig zouden hadden we niet verwacht.

Maar eerst hebben we vandaag nog, om 14.00 uur worden we vanaf het hotel met de taxi naar LaGuardia gebracht, we hebben dus nog de een halve dag te gaan. We hebben een late check-out kunnen regelen, totdat we vertrekken mogen we gebruik van onze kamer. Om 8 uur stappen we op de Path, richting Manhattan. Het weekend is duidelijk voorbij, op dit tijdstip zit de metro richting het WTC vol met mensen op weg naar hun werk. Het is vandaag bewolkt, wel warm maar geen regen. Gisteravond zagen we op het journaal dat er extreem slecht weer aankomt met veel onweer en regen, we zijn benieuwd of we daar nog last van zullen hebben. We hebben in ieder geval alle dagen tot nu toe fantastisch weer gehad, volgens Harm zelfs te mooi!

Terug naar vandaag, vanuit de Path lopen we een stukje en stappen dan op de metro richting Grand Central. Nadat we het eerste deel afgelegd hebben moeten we overstappen op een andere metro op Times square. Door de enorme drukte tijdens de spits kan alleen Harm nog in de volgende metro stappen en blijven wij op het perron achter. Harm kan nog net doorgeven dat wij de eerstvolgende metro moeten nemen en de eerstvolgende halte uit moeten stappen. Dat doen wij natuurlijk ook, maar vanaf een ander perron ging een eerdere metro dan waar wij inzaten, waardoor Harm een metro aan zag komen en weer vertrekken, zonder dat wij eruit kwamen. Gelukkig zaten we wel in de metro die daarna kwam en waren we weer herenigd ;-).
Grand Central: Iedereen heeft haast behalve wij..

Nadat we door het Grand Central zijn gelopen, wat we op ons gemak bekijken gaan we nog een wandeling door dit gedeelte van Manhattan maken. Via de wolkenkrabber "Metlife" gaan we weer naar buiten. Bij Starbucks halen we koffie met Lemoncake, hmmm.  Daarna wandelen we verder over 5th avenue richting het zuiden. Opvallend is dat er om de 100 meter een straatventer met paraplu's staat. Tot gisteren waren dat nog andere spullen, maar het is eigenlijk nog prima weer. Een stuk verder komen we langs de  Flat Iron building. Een NYC icoon welke ook op ons lijstje stond. Toen dit gebouw neer werd gezet was het het hoogste gebouw van Manhattan, inmiddels zijn er natuurlijk veel meer hogere. Het gebouw dankt zijn naam aan de vorm van het grondoppervlak wat de vorm van een strijkijzer heeft. Voor het gebouw een pleintje waar weer zitjes met parasols staan, vrij om te gebruiken.
Ondonks de drukte vinden er diverse fotoshoots plaats, leuk om te zien wat daarbij komt kijken.  Na nog een tijdje op ons gemak rond te hebben gelopen,  nemen we de Path terug naar Jersey city, halte Newmark om voor het gemak in de foodcourt van de Newport Center wat te eten. En stappen weer op de Path en laten ons een halte verder brengen waar we bij de Hyatt weer uitstappen.

We nog douchen even, lekker opfrissen voor de reis en pakken de laatste spullen in.  Dan is het tijd om uit te checken en naar het vliegveld te gaan. De taxi brengt ons keurig op tijd naar het vliegtuig. Ook hier weer een apparaat om zelf in te checken, dit loopt gesmeerd en geven daarna de koffers af, welke gelijk een label heavy krijgen.

Thijs kan net door de deur..
We boarden volgens schema en iedereen zit snel op zijn plaats. We zitten ook in een heel klein vliegtuig, nog geen 70 stoelen. In het gangpad kan je net staan en bij de stoel bij het raam voel je de ronding. Menigeen stoot z'n hoofd tegen de overheadbins! 
Precies op tijd verlaten we de gate, echter harm ziet dat wij aansluiten in een lange rij vliegtuigen!
En dan begint het wachten om op te stijgen. Na een half uur wachten meldt de piloot dat we in rij staan om op te stijgen, wel is het inmiddels gaan regenen.
Even later meldt hij dat de voorste vliegtuigen inmiddels al twee uur staan te wachten en nu terug naar de gate gaan voor kerosine en een nieuwe crew. Wij schuiven langzaam wel iets op...we zien enkele vliegtuigen landen en ook opstijgen, maar overal staan vliegtuigen vol passagiers geparkeerd.  De start en landingsbaan die in gebruik zijn, kruizen elkaar en alle wegen naar de startbaan staan vol vliegtuigen volgens ons is de verkeersleiding bezig met een hele grote puzzel, We zien vliegtuigen omdraaien en dan even later toch langs ons naar de startbaan gaan en vertrekken. Na een kleine twee uur komt er weer een update vanuit de cockpit: "door het slechte weer mogen alleen vliegtuigen die richting het noorden vliegen vertrekken, alles richting zuiden, zoals Florida, wordt vooralsnog aan de grond gehouden".... Zucht.....
Ready for take-off?
Oh nee....
Papa we hoeven toch
niet hier te slapen?
Nee jongens, jullie krijgen zo een echt bed!
Om 19.23 uur, na 2,5 uur wachten gaan we terug naar de terminal en moeten we van board. Het is absoluut onduidelijk of en wanneer we gaan...
Als we weer in de terminal zijn, komt eigenlijk direct de mededeling dat het vliegtuig helemaal niet gaat. De de vlucht  is gecanceld. Alle bagage wordt van board gehaald en we worden verzocht een infokaartje te halen met telefoonnummers en verwezen naar 'de NEED HELP BALIE" van Delta elders om je verder te helpen. Iedereen stort zich op de man met de informatiekaartjes maar wij snellen naar de balie en staan er als een van de eersten uit ons vliegtuig. Er is wel 1 dame om alle passagiers te helpen, dus het gaat lekker vlot (niet)....om ons heen is het een hektiek van bellende mensen. We vernemen zo al de diverse optie's die worden aangeboden, maar toch aan de balie geregeld moeten worden. Als wij aan de beurt zijn, zijn de opties om morgen vroeg via Detroit of Minneapolis naar Ft Myers te vliegen, vertrek de volgende ochtend om 6 uur. Dat is beide nog erger dan over Keulen naar Parijs.  Harm vraagt of er ook mogelijkheden zijn om op rechtstreeks  naar elders in Florida te vliegen, en doet de suggestie voor Tampa,  dat kan. Daar kiezen wij dan voor, de volgende ochtend om 8 uur vertrekken, rond 11 zullen we dan in Tampa zijn.

Omdat de annulering door het weer komt is er geen sprake van compensatie, we moeten maar uitzoeken hoe de nacht door te gaan brengen! Ik maak op een gegeven moment de opmerking dat we met kinderen reizen, "wait a moment", krijgen we ineens 4 hotelvouchers voor een hotel bij het vliegveld . Dat is fijn, in een bed slapen is heel wat beter voor de nachtrust dan de hele nacht hangen op een vliegveld! Daarna nog even een zoektocht naar de bagage, waar een vriendelijke dame ons meldt dat dit doorgelabeld wordt. We krijgen een toilettasje met scheerschuim voor op de tandenborstel en schoon t-shirt!
We nemen een taxi naar het hotel, maar de hotelnaam zegt de chauffeur niet direct iets, echter wij hebben niets meer dan een voucher met de naam Clarion La Guardia airport hotel. Als Harm hem zegt dat dit toch niet erg ver weg kan zijn begint bij hem een lichtje te branden, gelukkig hoefde we niet te lang bij hem in auto want het knopje van de ruitenwisser wist hij ook niet te vinden, wat een gevaar op de weg deze man.

Ook bij het hotel (de lachende derde) natuurlijk een enorme rij van mensen uit verschillende vliegtuigen met hetzelfde probleem. Als deze rij ook bedwongen is, hebben we twee kamers met vier bedden! Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar het hotel zal ik niet verder aanbevelen.
We proberen nog contact met Alamo in Ft. Myers te krijgen, maar die zijn op geen enkele manier telefonisch te bereiken... Uiteindelijk stuur ik via Facebook een bericht omdat we onze huurauto nu niet in Ft Myers op kunnen halen. Vrij snel krijgen we de reactie dat we dan maar een nieuw contract af moet sluiten, lekker allemaal.... Het wordt zo naast de vakantiedagen die je mist ook nog mogelijk een duur grapje...
Morgen eerst maar eens in Tampa zien te komen en dan horen wat ze daar te zeggen hebben.
Nu eerst slapen in een bed!
12 opmerkingen:

 1. Mijn hemel, wat hebben jullie toch met vervoer deze vakantie...,de metro, vliegtuig, taxi...ik hoop echt dat vanaf vandaag de vakantie vlekkeloos gaat verlopen, jammer zo'n afsluiting van een paar geweldige dagen :/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jemig wat een dag en wat een pech hebben jullie gehad. Ook al kun je aan weersomstandigheden niks doen toch zit je er tijdens je vakantie niet op te wachten. Ik hoop dat t bij Alamo een beetje vlot zal verlopen en zonder al te veel extra kosten. Succes en geniet van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ramp scenario. Gelukkig hebben jullie wel bedden gekregen, dat is in ieder geval beter dan de nacht op het vliegveld door moeten brengen. Maar man o man wat een narigheid. Ik hoop zo van harte dat jullie je portie wel gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He gatverdorie nog is aan toe zeg, het ziet dan niet echt mee ;-(
  Pfff ik hoop dat het vanaf nu beter gaat, hoewel jullie hebben ondanks de ellende wel hele gave dingen gezien..
  Hopelijk is dat het gene wat straks overheerst !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoop dat jullie inmiddels ook herenigd zijn met jullie koffers. Nou dat wordt wel wat claimen bij de reisverzekering!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei, zo'n metro avontuur hebben wij ook wel eens beleefd, bij de volgende halte uitstappen, haha. Jullie hebben nog veel gedaan voor jullie vertrek. Het was maar goed dat de kinderen mee waren anders had je dus mooi geen hotel gehad voor die nacht, wat een toestand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfff, wat een verschrikking! Ik gun jullie verder een super zorgeloze vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een pech kun je hebben!!!!!
  Hopenlijk zijn jullie nu lekker in cape coral met jullie koffers!!!
  En christa wij hebben gisteren heerlijk gegeten bij het news cafe bedankt voor de tip was erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gedoe zeg daar word je toch niet goed van........Over een tijd kunnen jullie er om lachen en vertellen wat een avontuur het geweest is. Op naar de rest van deze super vakantie en dat zonder zorgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Getver! Dit druk wel echt een stempel op een paar fantastische dagen! En al helemaal alle rompslomp die er verder nog bij komt kijken! Hopelijk valt het allemaal mee met de huurauto en kunnen jullie vanmiddag weer genieten van florida!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een tegenslag maar het komt vast allemaal goed en dan deze ervaring snel vergeten. Daarna weer volop genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pfff wat een gedoe, het zal uiteindelijk allemaal wel goed komen, maar op dit soort geneuzel zit je niet te wachten, zoals het gedoe met de huurauto. Jullie zijn er inmiddels en hopelijk de koffers ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.