donderdag 10 juli 2014

Dag 7 - New York


Om 3.15 uur gaat de wekker, omdat we vanmorgen om 6.45 met Delta Airlines naar La Guardia in New York vliegen. We hebben allemaal erg onrustig geslapen, toch bang dat we niet op tijd wakker worden. Uiteindelijk zijn we al lang wakker voordat de wekker gaat. Thijs ligt wel heel vast te slapen, met enige moeite krijgen we hem ook overeind. Na een rondje badkamer, halen we de bedden af, starten snel de wasmachine en ruimen de koelkast uit. De vuilnis wordt vandaag opgehaald kunnen we alles gelijk af laten voeren. Met 3 koffers, alle 3 precies 23 kg, rijden we 3.45 uur van Tuscan Ridge af. De opladers ed. zitten deze keer in de handbagage, zodat we niet weer onthand zijn als er koffers missen ... We rijden vlot naar MCO, toch al heel wat verkeer op de weg op dit tijdstip. Leveren de auto in bij Alamo en gaan richting de incheckbalie. Na een behoorlijk stuk lopen, wat vrij zwaar is doordat je met de koffers over de vloerbedekking moet rollen, komen we bij de Delta balie. Alles gaat bijna automatisch, je hoeft slecht 1 paspoort te laat je scannen in een apparaat, waarna de namen van ons alle vier tevoorschijn komen. Aangeven hoeveel koffers je incheckt, creditkaart erin om voor de koffers te betalen, vervolgens worden de boardingpassen uitgeprint. Bij de bodyscan zijn Thijs en ik aan de beurt voor extra controle, reden we hadden toilletpapier in onze zak...

6.05 gaan we boarden, wat een verschil met al die zenuwachtige mensen in Europa, omdat hier iedereen wel gewoon wacht tot het rij nummer opgeroepen wordt en niet, opgeroepen of niet, al in de rij gaat staan. Uiteindelijk een half uur later dan de planning stijgen we op. Daar staat tegenover dat de vliegtijd ook een half uur korter is dan eerder vermeld. Om 9.20 landen we op LaGuardia. Het vliegtuig zat maar voor tweederde vol, waarvan maar heel weinig bagage hadden ingecheckt. Al onze koffers hadden we binnen max. 10 min... Vanuit het raam in Orlando hadden we gezien dat ze aan boord gebracht waren, dat is wel fijn na onze laatste ervaringen met koffers!

We zijn in New York!!! Hoe cool!

Met de koffers lopen we naar de taxistandplaats om ons naar het hotel te brengen. De man die de taxi's toewijst, zucht hij als hij onze koffers ziet. Wijst ons dan een taxi toe verder in de rij, niet bepaald wat Iris van Yellow Cab voorstelde, maar hij brengt ons waar we moeten zijn. De taxichauffeur is ontzettend aardig en verteld honderduit, wel erg grappig dat door de WK alle Amerikanen Nederland ineens kennen. Om precies 11 uur lopen we het Hyatt in Jersey City binnen, waar we de komende 4 nachten zullen slapen. Officieel is het pas inchecken vanaf 16.00 uur, we hadden er ook op gerekend de koffers bij het hotel in bewaring te geven. Maar we krijgen gelijk een kamer toegewezen, dat is wel echt top! We brengen onze spullen naar de kamer, die er prima uitziet, ruim en met een grote bank. we frissen ons even op en gaan dan eigenlijk direct richting Manhattan. Hoewel het hotel niet in NYC ligt, ligt het naast een station van de Path (Port Authority Trans Huson Corp.) , een metro systeem die Jersey City verbindt met een aantal punten in New York. In een paar minuten ben je vanaf het hotel in Manhattan. Om te reizen kopen we per persoon een Metrokaart waar we geld opzetten met reistegoed. . Met deze kaart kan je ook gebruik maken van de Subway van NYC, je betaald per rit.De Path komt direct uit bij het WTC Station, als je buiten komt kijk je direct omhoog naar de Freedom Tower. Als we vetrekken is helemaal bewolkt met een prima temperatuur. We lopen eerst naar het 9/11 Memorial, wat vlakbij ligt. De kinderen zijn enorm onder de indruk en hadden niet verwacht dat het zo groot zou zijn. Waar vroeger de Twin Towers stonden, zijn nu de 2 grootste door mensen gemaakte watervallen van Noord Amerika gecreëerd.  Dit ter nagedachtenis aan alle mensen die zijn omgekomen in 1993 en 2001 door terroristische aanslagen in New York. De namen van alle omgekomenen staan in de rand van het gedenkteken gegraveerd.
Rond het voormalig WTC vinden nog veel bouwwerkzaamheden plaats, we waren daar rond de lunchtijd, overal stonden, zaten, liepen bouwvakkers.We vervolgens onze wandeling, over het laatste stuk van Broadway, vervolgens naar Wallstreet, waar we langs de New York Stock Exchange komen, hier is het enorm druk. De dames gaan nog even naar binnen bij Tiffany's en Iris laat de portier blozen omdat ze met hem op de foto wil. Op Wallstreet station stappen we op Subway, lijn 2, richting Brooklyn. Op Clarck street stappen we weer uit. Het is net alsof we in een heel andere wereld terechtkomen. We lopen door de wijk Brooklyn Heights, langs straatjes met leuke, chiquer ogende restaurantjes. Het is hier aangenaam rustig in dit gedeelte. Bij de bekende Pizzeria Grimaldi's staat buiten een rij van 10 meter, ze moeten hier wel heel lekkere pizza's hebben. We lopen verder naar Brooklyn Park, waar we op zoek gaan, voor Iris, naar de locatie van een Nikki Plessen Fotoshoot. Nadat we door het park gewandeld hebben gaan we vanaf de Brooklyn kant de Brooklyn Bridge op. Zo lopen we over de brug terug naar Manhattan en hebben we aldoor zicht op de Skyline. Dit is de mooiste manier om over de brug te lopen, maar de meeste mensen lopen andersom. Het is inmiddels helemaal opgeklaard en erg warm geworden, daardoor best een pittige wandeling.  We kopen een paar keer bij een straatventer voor een dollar koud water, maar zien niet echt iets waar we willen/kunnen eten. Aan het eind van de Brooklyn Bridge kom je uit bij het City Hall Park. Omdat we bijna omvallen van de trek kopen we bij een typical hotdog kraampje een hot dog. Het was echt niet te eten... verschrikkelijk heet en verschrikkelijk duur...., eens en nooit meer.... maar goed die ervaring hebben we ook gehad, we kunnen er wel om lachen.  Inmiddels zijn we moe, vies en bezweet, we zijn natuurlijk al vanaf 3 uur op en besluiten terug te gaan naar het hotel om even te douchen en bij te komen.

Na een uurtje in het hotel lopen we richting de Newport Centre Mall, ongeveer een kilometer van het hotel gelegen. Er loopt hier nog geen procent van de mensen, in vergelijking tot de andere kant van de Hudson River. Vlakbij de Mall is ook een supermarkt waar we wat drinken en fruit willen halen, maar eerst naar de Mall om even rond te kijken en in de foodcourt wat te eten. In New Jersey wordt geen tax over de kleding geheven, dus kleding is hier nog goedkoper dan in Florida of New York. Omdat de kinderen nog eea op hun lijstje hadden staan, willen we kijken of we hier kunnen slagen. Voor Thijs lukt het goed, voor 70 dollar bijna een compleet nieuwe outfit, voor Iris lukt het minder. Nadat een ieder wat van zijn keuze gegeten heeft, Thijs 'Subway', Iris 'Taco Bell', wij beef en chicken Terriyaki van de japaner, pakken we de Path terug richting het hotel. Bij de nabij gelegen Starbucks halen we nog frappichino's, dan gaan we echt met de voeten omhoog.Met het vorderen van de avond wordt de skyline steeds meer verlicht. Het thema van de verlichting van het Empire State Building is Duitsland-Argentinie..... We slapen dus maar met de gordijnen dicht vanavond!


15 opmerkingen:

 1. Wat hebben jullie al veel gedaan op deze dag zeg (En wat een kilometers hebben jullie afgelegd :) )
  Schitterende locatie om te zitten in het hotel, wat een uitzicht hebben jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige dag, en wat hebben jullie al gezien op één dag wow!!
  Nog heel veel fun !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bikkels zijn jullie om op deze dag, die al zoooo vroeg begon, zoveel te doen! Wat een superdag was het, mooie foto's, prachtig uitzicht, goed gescoord en een New Yorker laten blushen ;-), top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow ik krijg meteen heimwee bij het zien van jullie foto's. Een jaar geleden liepen we daar ook. Wat een prachtig uitzicht vanuit jullie kamer ook. Echt een (lange) top dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat de reis goed is gegaan en gelijk je hotel kamer in mocht.
  En jeetje wat hebben jullie deze eerste dag al veel gedaan.
  Ziet er echt super gaaf uit,heel erg leuk om jullie mooie blog te lezen dus ga zo door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag! NY lijkt me zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heimwee als ik jullie verhaal lees over New York! Inderdaad New Jersey heeft geen tax op kleding. Ik ben heel erg goed geslaagd in Woodbridge mall toen ik daar was in 2010. Alle grote merken voor een onwijs mooie prijs! Ik had alleen een auto tot mijn beschikking, ik weet niet of het voor jullie haalbaar is?
  In ieder geval hebben jullie het super! Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow wow en nog eens wow!! Wij hadden ook bedacht de route Brooklyn Bridge 'andersom' te lopen, na jullie ervaring gaan we dat ook zeker doen.. hotdog slaan we over haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad WOW.....wat een super dag en heerlijk om te lezen en jullie foto's te bekijken. Dit wil ik ook......hahaha. Jullie hebben echt enorm veel gedaan en gezien op 1 dag, top. Ben benieuwd naar je volgende verslag :).
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat hebben jullie direct al veel gedaan en gezien in NY, je kunt goed merken dat jullie de afgelopen dagen gerelaxed hadden, haha. Wat een waanzinnige stad is NY heh? wij vinden het er ook zo leuk. Als restaurant zou ik jullie Ellen's Stardust Diner willen aanbevelen. Het is er altijd erg druk maar zo leuk met zingend personeel. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een superleuke dag. Als je weer uit zo'n metrostation komt lijkt het af en toe of je in een ander werelddeel staat. Vond ik vooral in Chinatown.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo wow, geweldig!!! Ik wil ook!!!!
  Prachtige foto's, vooral die van(af) Brooklyn Bridge.
  Ben benieuwd wat jullie nog meer gaan doen...
  Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geweldige dag zeg! En mooie foto's!! Leuk om jullie verslag te lezen. NY staat ook nog op mijn lijstje hoor :) Have fun

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, wat een SUPERdag, wat een geweldige foto's ook ! Ik zie vooral continu een big smile bij Iris ;-) ! Veel gezien, veel gelopen, veel gedaan. Heerlijk om zo met jullie mee te reizen ! En dat uitzicht vanuit het hotel, zeker in de avond; privéles !!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.