zondag 6 juli 2014

Dag 2 en 3


Op Thijs na hebben we allemaal onrustig geslapen, Iris was in haar slaap heel boos aan het vertellen dat ze al haar spullen kwijt was, hoezo verwerken in je slaap 😉. Thijs heeft zijn ritme gelijk omgegooid en heeft van 11 uur tot de volgende ochtend 6.45 geslapen. Hij kon zich niet herinneren hoe hij in het hotel was gekomen. Wij, de rest van de familie, waren om 3 uur, om 5 uur wakker en om 6.30 uur al gedoucht en aangekleed. Vanaf 7 uur konden we voor ontbijt terecht in hotel, dus doen we dat ook. Harm kreeg gisteren opdracht zich vanmorgen bij Virgin te melden omdat we zoveel spullen missen en ook vanwege de koffer waar niets over bekend is. Maar het Virginkantoor is pas maandag weer open, bellen heeft dus totaal geen zin... Anders dan we in de planning hadden, besluiten we vanmorgen vroeg al richting Orlando te rijden en dan maar te gaan shoppen 😢😖om wat aanvullende kleding te kopen voor degenen die essentiële kledingstukken missen.

Onze eerste stop is bij een vlakbij gelegen CVS, waar we toilletspullen zoals tandpasta, make-up, enz. gaan halen, daarna gaan we op weg richting Davenport via de Altemonte Mall. Toch een behoorlijk bedrag lichter, rijden we om 8 uur 's morgens in de regen de Turnpike op richting Orlando. Rond 11.30 zijn we bij de Mall. Het valt nog niet mee om te vinden wat we nodig hebben. Bij A&F is 50% korting, maar er hangt niet echt veel meer in de winkel. We slagen uiteindelijk redelijk, voor Thijs een zwembroek, Iris, Harm en Thjjs een korte broek, voor alle drie een shirt erop en ondergoed. Dan kunnen we een of twee dagen doorkomen in de hoop dat we dan inmiddels de koffers terughebben.
We eten wat in de foodcourt van de Mall, de kinderen een broodje van de Subway, Harm en ik kiezen voor respectievelijk de beef en chicken terriyaki. Nadat we ook nog voor slippers voor Harm zijn geslaagd, verlaten we de Mall en rijden richting Tuscan Ridge. Bij de Publix, vlak bij de villa, halen we snel wat boodschappen om, in ieder geval tot morgen, genoeg in huis te hebben. Om half vier rijden we de Muscato Drive op, precies op tijd om de wedstrijd Nederland - Costa Rica te zien. Het is inmiddels weer gaan regenen met wat onweer erbij, een mooi moment om binnen te zitten en voetbal te kijken.

Na het voetbal gaan Thijs en Harm nog lekker zwemmen. Gaan we gelijk eens kijken wat er veranderd is aan het pooldeck. De eigenaresse had ons gemaild dat ze het hadden uitgebreid afgelopen winter. Er is een behoorlijk stuk aan de achterkant van het huis bijgekomen. Voorheen was er een L-vormig deck om het zwembad, wat al royaal was, nu is het Z-vormig geworden maar dan met rechte hoeken. Mooi en een behoorlijk verruiming.

We eten lekker makkelijk in de villa, pizza's met als toetje ijs, aardbeien en Magic Shell! Om 21.30 worden we gebeld door een medewerker van Virgin dat hij onze beide koffers naast zich heeft staan! Yes!! Ze gaan om 23.00 uur mee met een vlucht van American Airlines. Op MCO wordt het dan verder afgehandeld. Het is nog niet duidelijk wanneer ze hier zijn, morgen of overmorgen, maar ik denk en hoop dat ze morgen toch wel gebracht worden. Fijn, in ieder geval op tijd voordat we naar NY vliegen. We gaan allemaal niet te laat naar bed, morgen gaan we genieten van het zwembad en de zon! Lekker relaxen ;-))

Dag 3

Allemaal prima geslapen vannacht. Wel even rond 3 uur wakker, Thijs kwam rond dat tijdstip ook even melden dat hij niet meer kon slapen. Rond 7 uur zijn we allemaal wel wakker. We doen vandaag rustig aan en ontbijten heerlijk buiten. Buiten het screen zit een schattig konijntje, wat zich zelfs niet laat wegsturen als het poolalarm afgaat, omdat ik vergeet de deur dicht te doen. Ik dacht even snel de camera te halen, sloot daardoor de deur niet goed af, wat een verschrikkelijke herrie maakt dat alarm!!
Het is een heerlijke ochtend, we vermaken ons in en om het zwembad. Harm en Iris gaan bij de Dollar Tree wat opblaasbare spullen voor in het zwembad halen, want er is hier niets.
Rond 10.30 worden we gebeld door een medewerkster van American Airlines, dat ze 2 koffers heeft staan, die bij haar terecht zijn gekomen. De bedoeling is dat wij ze even komen halen, ze denkt dat wij hier wonen.  Als Harm uitlegt wat er gebeurd is, geeft ze aan dat AA niet de problemen van Virgin hoeft op te lossen...... Ze snapt dat het vervelend is voor ons en kijkt of ze iets kan doen. Ze geeft haar nummer en zegt eventueel terug te bellen. We horen niets meer, als we een paar uur later zelf terugbellen, zit er een andere dame, die zegt dat ze niets voor ons kan doen, weer horen we dat het niet het probleem van AA is. We besluiten daarom zelf naar MCO te rijden om de koffers te gaan halen, hebben geen zin om nog langer te wachten.

Het is net een soap, want als we zo'n 5 kwartier later bij de bagageclaim van AA staan, zijn de koffers net opgehaald door een medewerker van Virgin!! Het lastige was dat Virgin gewoon niet bereikbaar is, niet op MIA en niet op MCO, ook niet voor de medewerkers van AA. Iedereen krijgt het antwoordapparaat van het bureau in Engeland, wat alleen maandag - vrijdag tijdens kantooruren geopend is. Ook nu kan de dame van AA niemand van Virgin te pakken krijgen. We gaan zelf op zoek naar het bureau van Virgin, waar we dan uiteindelijk onze koffers terugkrijgen. Bij Virgin waren ze net begonnen met hun shift! Het heeft ons wel een paar uur gekost, maar eindelijk hebben we alles weer terug. We kregen veel reacties met advies over het spreiden van de bagage.  Dat had ik wel gedaan,  maar met name over de koffers die kwijt waren. En van veel spullen heb je ook maar enkele stuks, dan valt er niet veel te spreiden.

 

Op de terugweg regent en onweert het behoorlijk, dus precies het goede deel van de dag gebruikt om op en neer te rijden. Bij de Publix halen we nog wat aanvulling voor de koelkast en de voorraadkast, zodat we er weer even tegen kunnen. Het koffer-avontuur is ten einde gelukkig, dank voor al jullie medeleven via facebook en blogger. Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt, wij nu ook ;-)12 opmerkingen:

 1. Hè hè, jullie hebben je koffers terug en ook nog alle twee!! Ik ben het met je eens dat spreiden niets had uitgemaakt, ik doe dat ook nooit. Het genieten kan beginnen en met zo'n pooldeck zal dat niet zo moeilijk zijn toch :)?
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig de koffers zijn er. Wat zullen jullie blij geweest zijn om je eigen spullen weer te zien. Shoppen als het MOET is toch wel iets anders dan voor de leuk. Maar laat het los en het grote genieten kan beginnen. En wat een gigant van een pooldeck hebben jullie daar zeg! Dat komt helemaal goed met jullie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie wil er nu gedoe op reis? Dus zullen jullie wel opgelucht zijn dat dit avontuur nu achter de rug is. En dan nu: in de Relaxstand.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat fijn dat de bagage terecht is. Nu kunnen jullie ontspannen en genieten van alles. Foto's bij het zwembad zien er jaloersmakend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig hebben jullie je eigen spulletjes weer,en nu maar lekker genieten.
  Wat een gaaf zwembad ziet er allemaal top uit.
  Krijg de kriebels al wij willen ook!!!!!!!
  Have fun

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gelukkig is het allemaal goed gekomen!! dus nu in de vakantie modus en genieten!!
  wat een heerlijk pooldeck zeg, zo groot!! wij willen ook vertrekken maar moeten nog 3 weken wachten!!!
  maar ik lees gezellig mee dan heb ik al een beetje het amerikagevoel!!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn hemel wat een gedoe, maar ik hoop wel dat jullie nog iets kunnen regelen met de bonnetjes voor extra aankopen :)
  Nu dan flink genieten van het riante verblijf, ziet er geweldig uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na nu gewoon lekker genieten, prachtige zonsondergang..geweldige villa.
  Het gaat vanaf nu om genieten en nog eens genieten!!

  We lezen braaf mee, met een tikkeltje heimwee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig de boel weer compleet, de villa ziet er top uit net als de rest van de plannen, blijven genieten dan doen wij dat ook op afstand !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gedoe met die luchtvaartmaatschappijen, maar gelukkig zijn beide koffers terecht! Moet er ook niet aan denken hoor, ook omdat ik alleen reis, dus kan niks spreiden :-) Wel doe ik altijd opladers/medicijnen etc in de handbagage, maar als mijn koffer achterblijft heb ik niks qua kleding haha! Nu lekker genieten, enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig is de koffer soap ten einde. Wij komen morgen jullie kant op met AerLingus. Hopelijk met alle koffers.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een verhaal zeg! Ben ik altijd zo bang voor, koffers kwijt!
  Maar nu alles weer opgelost is: lekker genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.