donderdag 24 juli 2014

dag 20 - Dolphin Research Center

Vanmorgen starten we rustig op. Harm en ik rijden naar de Publix om vers brood, jus d'orange en beleg te halen. Als we terug komen met de boodschappen is Iris ook net op. Na het ontbijt rijden we naar het Dolpin Research Center op Grassy Key. We hebben niets gereserveerd, was ook niet meer mogelijk. Maar hier zijn allerlei verschillende programma's met dolfijnen waar je ter plekke afhankelijk van beschikbaarheid op in kan schrijven. Als we aankomen is er nog van alles mogelijk, er zijn echter twee gezinnen voor ons. Als wij aan de beurt zijn, hangen ze net het bordje "sold out" op bij de Dolphin encounters. Dat is pech....! Dan willen we wel met drie personen het "spelen met dolfijnen" om 12 uur doen, wat nog wel beschikbaar staat op het planbord. De dame die ons inschrijft komt er bij het invoeren van de gegevens achter, dat er om 12 uur nog slechts plaats is voor twee personen, dan gaan alleen Iris en Thijs.

Het is dan 10 uur, we moeten dan wel ruim 1,5 uur wachten. Dat is geen probleem omdat er ook wat presentaties in verschillende bassins zijn. Om 11.45 moeten de kids zich bij Sarah melden, samen met vier anderen, mooi klein groepje. Gedurende ruim drie kwartier mogen ze onder begeleiding allerlei opdrachtjes aan twee dolfijnen geven. Ze hebben de dolfijnen Reese en Gambit toegewezen gekregen. Gambit is drie jaar oud en Reese pas anderhalf jaar. Reese weet soms niet wat er van hem verwacht wordt, waardoor er dan dingen fout gaan. Dat is wel schattig en daardoor moeten dingen soms over.

 Ze gaan hier gelukkig wel heel erg uit van der eigen inbreng van de dieren. Als de dolfijnen geen zin hebben of met andere dingen bezig, laten ze dat zo. Een paar jaar geleden hebben we met dolfijnen gezwommen, dit was weer een heel andere manier van interactie met deze geweldige dieren. Wat ook erg grappig is, elke dolfijn heeft een eigen teken op een stok. Als ze dit teken in het water steken, weten de dolfijnen precies of ze naar een trainer toen moeten. Dit moeten ze wel leren, Reese kan het nog niet en werd door zijn moeder naar het groepje van Iris en Thijs gebracht..
De kinderen genieten echt enorm en bedanken ons veelvuldig voor de leuke ochtend. Harm heeft foto's gemaakt en ik filmpjes, kunnen ze het later terug kijken. Als we rond half twee in de auto stoppen begint het te onweren, we hebben dus geweldig geluk gehad dat het niet een half uur eerder begon. In de stromende regen komen we weer bij het resort aan.

We lunchen "thuis", door een bericht op Facebook zien we dat het overbrengen van de lichamen uit de MH 17, ook hier live op CNN wordt uitgezonden. We zetten snel de tv aan. Quinn wordt weer veelvuldig bij naam op de Amerikaanse tv genoemd. Het was erg emotioneel en ook heel vreemd hier op de tv beelden te zien van onze woonplaats en de stoet van rouwauto's bijna door onze achtertuin te zien gaan. Zoals bekend is Hilversum zwaar getroffen, doordat er een aantal complete Hilversumse gezinnen in het vliegtuig zaten.

Het is inmiddels weer droog geworden en we melden ons om een uur of drie bij de pool. Het is heerlijk rustig vandaag en we vermaken ons prima.
De leguanen rond het zwembad gedragen zich als echte beachboys.
Ze maken zelfs gebruik van de pool!
Toen ik even wat te drinken wilde halen naam ik een poortje tussendoor, toen ik het poortje weer dicht deed zag ik dat op het poortje aan de scharnierzijde een slang lag!
Brrrrrrr , wat een gladjakkers heb je hier.
We hebben vervolgens allemaal ons zonnebedje wat naar voren geschoven, bij de struiken vandaan.


 
We melden ons op tijd op de beach van het resort om een fotolocatie te claimen voor de sunset.
Ook vandaag doet de zon weer zijn uiterste best voor een kleurrijk einde van de dag.11 opmerkingen:

 1. Geweldige dag weer. Leuk hoor met die dolfijnen. Jullie resort lijkt veel op het resort op Islamorada waar wij in mei waren.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk is het Dolphin Rescue center he? Wij hebben er ook genoten!! Prachtige foto's trouwens weer..... Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een geweldige dag, en wat een prachtige foto's ook weer !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wat een dag je ziet thijs en iris ook helemaal stralen op de foto's.
  Blijft geweldig he dolfijnen..
  En wat een mooi resort hebben jullie,dit is echt genieten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geweldig dat spelen met de dolfijnen. Daar word je toch hartstikke vrolijk van. Van die andere (enge) beesten bij het zwembad krijg ik de kriebels hoor. Brrrr. De foto's van de dunste zijn weer geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat alleen de kids nog terecht konden, maar ach...nu heb je tenminste foto's en filmpjes :)
  Jasses die dieren in en rond de pool, ik zou echt niet op mijn gemak meer zitten!
  Geweldig mooie zonsondergang foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marja wees mij terecht op een spelfout, hahaha dunste moet zijn sunset! Stomme auto correct.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah die dolfijnen, zo leuk! En wat een prachtige foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie dag weer weliswaar met emotie maar dat moet zeer zeker kunnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een hele mooie dag met evenzo geweldige foto's !!
  Dolfijnen zijn zo leuk, heerlijk dat de kinderen er zo van hebben genoten!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.