zaterdag 12 juli 2014

Dag 8 - NYC, 2de dag

Prima geslapen tot 4.15 uur, we worden wakker van de telefoon..met onduidelijke reden worden we gebeld door de iemand van de hotelreceptie, heel vreemd. Daarna was het slapen wel een beetje over.... We beginnen de dag met een tocht naar het Statue of Liberty. We hebben een ticket gekocht voor de eerste boot om 8.30 uur, daarom de wekker om 6.45 uur gezet, (het is net vakantie ;-)... We hebben online tickets met toegang tot de pedestal gekocht. Om 7.15 uur stappen we samen met alle werkenden in NY op de Path richting het WTC, waarna we in een stroom van mensen Manhattan verder in lopen. Al snel wordt het minder druk en rond 8 uur zijn we bij de boot. Daar blijken we niet de enige vroeg opgestane toeristen te zijn. We moeten eerst in de rij voor een uitgebreide security, net als op het vliegveld. Vervolgens na weer enig wachten mogen aan boord bij Liberty Cruise. We gaan aan de goede kant van het dek zijn en hebben zo al varend een prachtig uitzicht op het beeld. Na een leuk tochtje zijn we op Liberty Island.
Eerst lopen we om het beeld heen en maken een aantal foto's dan gaan we het beeld in. Om het beeld in te mogen moet je nogmaals wachten voor een security check om vervolgens de 192 traptreden naar boven de beklimmen. Net op tijd, om niet te hoeven wachten op de volgende boot, zijn we bij de boot terug. Deze vaart via Ellis' Island, waar je wel of niet naar toe kan gaan, terug naar het beginpunt. Om 10.30 uur, 2 uur later stappen we weer aan wal. 


We wandelen door Battery Park en stappen vervolgens op de Subway richting Times Square. Na een flink aantal haltes stappen we uit bij de halte Times Square. Wauw, wat druk, maar vooral wat gaaf, we kijken onze ogen uit. Omdat we na wat rondgelopen te hebben allemaal behoorlijk trek en vooral dorst hebben gaan we naar het Hardrock cafĂ© om te lunchen. We eten prima en komen helemaal bij. 

Rond 13.30 gaan we Times Square weer op, komen allerlei verklede en maffe figuren tegen. Iris en Thijs gaan nog op de foto met een paar agenten van de NYPD. We wandelen weg vanaf Times square en komen langs Bryant Park. Zo leuk een park midden tussen al die enorme gebouwen, er staan overal stoeltjes die vrij te gebruiken zijn en het is goed druk. We pakken ook stoeltjes en zitten een tijdje in het park en genieten van alles om ons heen. Overal zitten mensen die lunchen, lezen, zonnen of met een bal overgooien. Het is een ontzettend leuke ontspannen sfeer.

We wandelen rond 14.00 uur over 5 th Avenue naar het Empire State Building. Onderweg wordt ons meerdere keren gevraagd of geen tickets willen voor het Empire State Building, omdat de wachttijd 2 uur is. Harm had expres tickets gekocht, dat was wel super relaxed. We mochten langs alle rijen, zowel omhoog als terug naar beneden. Ook hier weer een Secerity Check.... Het was een leuke ervaring, het uitzicht was super. Maar er waren wel heel veel mensen boven en om daar 2 uur voor in de rij staan is toch best wel veel. Wij waren door de express tickets in 3 kwartier weer buiten en dan hebben we echt op ons gemak boven een rondje gelopen. Het is inmiddels 15.30 uur en we zijn van 7.15 uur al op pad. We besluiten daarom richting hotel te gaan. We willen heel graag uitrusten en douchen.
Als we in de metro zitten, beseft Harm ineens dat we de verkeerde kant op rijden..... Bij de eerst volgende halte stappen we uit, welke naast Central park blijkt te liggen. We zijn moe en hebben dorst, daarom kopen we wat cola en gaan een half uurtje in Central park zitten, voordat we de goede metro terug pakken.


Iris en ik gaan even een halte verder met de Path dan de mannen, om bij de Mall een tas die Iris nog tegoed had van Victoria Secret op te halen. Bij besteding boven een bepaald bedrag krijg je een tas, gisteren waren ze er nog niet, dus MOEST ze vandaag terug.....! Stel je voor dat ze op zijn. We halen dan gelijk broodjes bij de Subway om op de hotelkamer op te eten. Uiteindelijk om 17.30 uur zijn Iris en ik terug in het hotel....een heel lange dag... Na het eten bedenken we dat we eigenlijk vanavond terug naar Time Square moeten. Iris wil nl heel graag er ook een keer 's avonds heen. In het weekend rijdt de Path niet en maandagavond vliegen we naar Ft Myers. Vanavond is eigenlijk de enige optie. Dus allemaal douchen en dan gaan we weer! Rond 22.00 uur zijn we weer terug in het hotel. We hebben vandaag en gisteren zoveel gelopen dat we allemaal spierpijn hebben, morgen wat rustiger aan. 


12 opmerkingen:

 1. Man wat een geweldige dagen in NY, wat hebben jullie weer veel gedaan en ook zoveel gezien!!
  Zo haal je er wel alles uit!!

  Prachtige foto's ook!
  Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, wat een lange dag! Veel gedaan zeg, en veel gezien, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een TOP conditie hebben jullie zeg, en wat een geweldige dag alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lange dag zeg. Maar ja New York is ook geen plek om op je hotelkamer te gaan zitten. Er is zooooooooo veel te zien. Jullie hebben er echt alles uit weten te halen! Top dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super wat een leuke dag in the Big Apple en met zulk mooi weer. Leuk die schaduwfoto van Thijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie halen echt alles uit een dag, chapeau hoor!! Ik geniet echt van je verslag en de mooie foto's, wat een mega gave stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een dag weer !!!!!! Is dit vakantie ??? hahahaha !!! Echt super, veel mooie en leuke foto's, en weer alleen maar hele grote smile bij Iris !!! Mooie ervaringen,van deze geweldige stad !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie hebben meer uren in een dag zitten dan andere mensen! Wat een belevenissen! Veel plezier nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje super gaaf daar!!
  Krijg al een goede indruk van hoe mooi het is in NY via jullie mooie foto's.
  En ik kan iris wel gelijk geven hoe gaaf is het in de avond time square!!!!
  Een nadeel nu wil ik er ook heen :))
  Veel plezier nog

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gave foto's zeg, echt helemaal super!
  Ik kan me voorstellen dat jullie spierpijn hebben!
  Nog hele fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een super leuke dag ,dit is vakantie !!
  Wat is het toch een gave stad veel plezier nog....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk verslag schrijf je toch steeds weer en weer hele mooie foto's. Echt super!!
  Wel lange vermoeiende dagen, maar je komt dan ook niet elke dag in NY :)
  Veel plezier morgen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.