zaterdag 12 juli 2014

Dag 9 - NYC, 3de dag

Na de lange dag van gisteren, zetten we vandaag geen wekker. Vooral Thijs heeft daar profijt van, hij slaapt tot 8.30 uur. Om 9.15 uur verlaten we het hotel en lopen naar vlakbij gelegen Pier om met de Ferry van NY Waterway over de Hudson te varen. De Path gaat in verband met onderhoud alleen op de doordeweekse dagen, daarom moeten we vandaag en morgen met de Ferry naar de overkant. Het wiebelt behoorlijk aan boord, Harm is dan ook blij als hij weer op het vaste land staat. We komen aan wal bij het World Finance Center. We moeten even de weg zoeken naar het metrostation, wat vanaf deze locatie wel wat verder lopen is. Toevallig komen we langs het Irish Hunger Memorial, een nagemaakt stukje Iers landschap ter nagedachtenis aan de meer dan miljoen omgekomen Ieren in de periode 1845-1852.
We nemen dan met zijn vieren de metro, maar daarna splitsen we ons op. Harm en Thijs gaan naar USS Interprid, de dames mogen shoppen. Even op ons gemak overal kijken, zonder verveelde mannen die staan te wachten en zeggen dat we moeten opschieten. Om 13.00 hebben we afgesproken elkaar weer te treffen, aan het eind van de 42 nd Street. Wij vermaken ons samen prima en de tijd vliegt om. Er worden nog even wat foto's met het thuisfront uitgewisseld, vanwege kleur en model keuze betreffende bepaalde schoenen. Als de kogel door de kerk is,  mag ik mijn CC tevoorschijn halen en afrekenen... ;-) Iris koopt  twee paar Nikes, een paar voor haarzelf en een paar voor haar vriend. We lopen wat rond, gaan hier en daar naar binnen, ook even bij M&M World.  Er is een marktje op Times Square, Iris vindt het leuk, maar het is mij veel te druk...., daar lopen we dus niet over heen. Precies op de afgesproken tijd ontmoeten we de mannen weer. Zij hebben ook een leuke mannen-ochtend gehad.


Mannendeel:

Harm had ons gewaarschuwd dat we vandaag veel gingen lopen, dat hebben we geweten. We hadden toch wel wat tasjes bij ons, Iris had schilderijtjes gekocht en een heel leuke Starbucks mok en natuurlijk  de twee paar schoenen.  Bij elke kilometer die we liepen werden de tassen zwaarder en zwaarder. Samen hadden we afgesproken er niet over te klagen, maar we waren heel blij toen we eindelijk van onze tassen verlost waren.

Vanaf de pier waar de Interprid ligt lopen we naar de Highline, die we helemaal lopen. De Highline, was vroeger een spoorlijn (de West Side Line) die op pilaren door een bepaald gedeelte van Manhattan,  de wijk Chelsea, liep. Deze spoorlijn liep tussen voornamelijk pakhuizen en vleesverwerkingsbedrijven door, was dus vooral voor goederen. Een aantal jaar geleden hebben ze deze, niet meer gebruikte spoorlijn, getransformeerd tot een lintvormig stadspark. Dat heeft uiteindelijk ook voor een opleving van het district gezorgd, het is nu weer hip en trendy. Wij gaan bij W 30th Street de 2,5 km lange Highline op en lopen helemaal tot het eind.
In het Highline Park staan tal van banken, zitjes en doorkijkjes naar de straten. Van sommige doorkijkjes is een soort amfitheater gemaakt, waarbij de straat het toneelstuk is. Bij weer andere doorkijkjes is kunst te zien. Bij het oorspronkelijk laadstation, een groot overdekt gedeelte, waren verschillende mogelijkheden om een broodje, wrap oid te halen, ook hier weer hele groepen tafels en stoelen.  Aan het eind van de Highline, zoals wij hem gelopen hebben, kom je uit op de hoek Gansevoort en Washington Street. Een leuk sfeervol buurtje, waarin een plein met allerlei tafels en stoelen staan voor vrij gebruik, echt leuk! Toen wij aankwamen waren ze bezig met een fotoshoot, overal liepen bruiden. Het was een pittig maar leuk stuk lopen, dat pittig kwam eigenlijk omdat we er eerst ook nog naartoe moesten lopen, het warm was.  Maar wel erg leuk. Kennelijk is de Highline heel populair, want het was wel heel erg druk, bijna een lint van mensen.

We zijn net op tijd terug in het hotel om het eerste doelpunt van het Nederlands elftal te zien. Thijs en Iris wilden heel graag kijken en hielden de klok goed in de gaten.
Wij frissen ons even op,  nemen dan wat te lezen mee en gaan heerlijk in het G. Owen Grudy Park, gelegen op de pier naast het hotel, zitten om van het zomerse weer te genieten. Harm haalt frappucino's bij de vlakbij gelegen Starbucks, zo houden we het wel twee uur vol!! We vinden het echt heerlijk om hier in het zonnetje te zitten, met de skyline op de achtergrond.
Het is hier een oase van rust vergeleken de drukke wereld aan de andere zijde van de Hudson. Echt genieten en even bijkomen van de drukke dagen.11 opmerkingen:

 1. Zo wat doen jullie veel op een dag!! En gezellig de mannen samen op pad en de dames shoppen:)
  Ja daar worden wij vrolijk van!!!!!
  Wat een mooie foto's..
  Wij vertrekken vannacht dus volgen jullie verder vanaf florida doeii

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dat er leuk uit die High line, was toevallig deze week op tv, een Nederlandse tuin architect schijnt het te hebben ontworpen. Ook de ligging van jullie hotel in Jersey city ziet er prima uit, ik zoek nog een hotel in NY, is het een beetje veilige omgeving met name s'avonds ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slim geregeld, mannen en vrouwen apart. Als je wilt shoppen wil je daar absoluut geen gezeur bij hebben. ;-) en wat een bikkels zijn jullie om zoveel te lopen. Weer een heerlijke dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees hier dingen die ik nog nooit gehoord heb over New York, super leuk die oude spoorlijn!! Weer genoten dus ik val in herhaling.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer prachtige foto's en jullie doen/zien echt hele leuke dingen, waar niet iedereen aan denkt, althans ik heb dit nog niet in andere blogs gelezen. Veel plezier weer vandaag, terug naar Ft Myers toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig die twee totaal verschillende dag bestedingen zo overduidelijk Man/ Vrouw !
  Petje af voor de wandelingen die jullie maken, maar wel weer heel leuk om te lezen en de mooie foto's daarvan te bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk de verdeling mannen dingen en vrouwen dingen, goed geregeld en goed geslaagd. De High Line hebben wij nog nooit gezien maar staat zeker op ons to do lijstje. Wat ziet het er leuk uit zeg. Wow dat plekje aan het water bij het hotel, super.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een pracht break een vakantie in een vakantie...
  Jullie hebben weer geweldige dingen gedaan.. Enne waanzinnig mooie foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een heerlijke dag, en wat een wandeling weer !!! Highline Park is geweldig leuk (dat bankje met uitzicht op de straat heb ik ook gezeten) ! En inderdaad, het wijkje waar je terecht komt is ook weer zo leuk. Er zijn zoveel van die leuke buurtjes en wijkjes, alles met zijn eigen sfeertje !

  Enne, die gebouwen waar jullie op uitkijken, met die groene daken, het WFC, daar zit Deloitte in twee van de torens ! Overigens, het kantoor waar ik indertijd werkte, zit nog steeds tegenover de Bull, waar Thijs mee op de foto ging. Vanuit mijn kantoor/kamer, keek ik daar op uit !! ENJOY !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo, weer een volle dag hoor. Ongelofelijk, wat een energie hebben jullie! En wederom: prachtige foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.