donderdag 17 juli 2014

Dag 14 - Lovers Key State Park

Vanmorgen worden we wakker met zon, er zijn ook wolken maar vooral ook blauwe lucht. Dat is een stuk beter dan er gisteren voorspeld werd. Wij ontbijten rustig met z'n twee├źn, lezen de reacties op het blog en starten dus heerlijk relaxed de dag. Rond 9 uur komt Thijs te voorschijn, hij duikt gelijk het zwembad in, voor de gezelligheid en omdat het water niet meer zo koud is ;-), ga ik met hem mee. Het water was bij onze aankomst vrij fris, inmiddels staat het verwarmingssysteem aan, dat voelt wel een stuk aangenamer. Het water wordt verwarmd door een systeem waarbij het water circuleert door
een buizen systeem op het dak van het huis. Het ziet eruit als zonnepanelen, maar verwarmt dus met zonne-energie het zwembadwater.

We zijn, afhankelijk van de voorspelling, van plan naar Lovers Key State Park te gaan. Harm bekijkt South Florida Doppler Radar om de locaties van de voorspelde buien te bekijken, het lijkt er op dat ze net aan Ft Meyers Beach voorbij gaan. We gaan dus. We vertrekken om 10.30 uur, vanuit Cape Coral is het toch een klein uurtje rijden, iets verder dan we gewend zijn.

Als we door Ft Myers Beach rijden, zien we dat er flink gebouwd wordt, ook precies naast het huisje waar we eerder geweest zijn. We hadden nog overwogen er weer heen te gaan, maar gelukkig hebben  we ergens anders voor gekozen.

We betalen de $ 8.00 toegang tot Lovers Key en parkeren de auto. Vandaag gaan we niet wandelen, maar vanwege het mooie strand naar het State Park. Je kan je met een treintje laten brengen of zelf over een boardwalk er naar toe lopen. Wij gaan voor de laatste optie, dat lopen we dan wel.... Als de handdoeken uitgespreid zijn, blijkt dat we de stoeltjes vergeten zijn.  Harm en ik gaan een eind langs het strand lopen. Het is een mooi rustig stuk strand wat kronkelend loopt, het waait heerlijk. Het is 94 F., met wat wind erbij is dus heel aangenaam. We lopen naar New Pass de verbinding tussen Estero Bay en de Gulf, gelegen tussen Loverskey en Hickery Island. De voorgaande keren dat we hier waren, hebben we  hier altijd dolfijnen gezien. Nu zien we ze weer en zeker wel zes verschillende. Eerst een met een grote hap uit zijn vin. Een drietal komt vlak bij de kusten ook nog twee dolfijnen die samen zwemmen. Moeilijk om ze te fotograferen, het ene moment komen ze een paar maal boven, dan laten ze zich weer heel lang niet zien. Als ik op een gegeven moment in het water sta, duiken ze een paar meter voor mij ineens op. Hoe gaaf is dit?
Dolfijnen vervelen mij nooit, vooral ze zo in het wild te spotten blijft geweldig!Tijdens onze wandeling nog veel mooie schelpen en vogels gezien, maar de dolfijnen blijven het mooist. De kinderen balen natuurlijk enorm dat ze niet meegelopen zijn....
Rond 3 uur stappen we weer in de auto terug naar Cape Coral. We hebben geluk gehad, er hingen links en rechts van ons flinke buien, maar wij hebben helemaal geen neerslag gehad vandaag!

Onderweg kopen we nog een luchtbed welke we direct laten opblazen, past toch makkelijk in de kofferbak.
Als wij binnen bereik van het wifi komend begint de telefoon van Iris gelijk een hoop kabaal te maken.
Als wij de auto nog aan het uitpakken zijn komt zij vertellen dat er iets heel ergs gebeurd is.  Er is een vliegtuig neergestort zegt zij en het gerucht gaat dat er een vriend van haar aan board zit. We bekijken het nieuws op onze mobieltjes en Iris heeft app contact met Nederland. Helaas bereikt haar later het afschuwelijke bericht dat hij echt  een van de inzittenden van het betreffende toestel was , dat komt toch wel heel hard aan. Later vernemen we via Facebook dat een geheel gezin, actief bij haar voetbalclub, ook is omgekomen.
Verstuurd vanaf mijn iPhone

13 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke start van de dag met natuurlijk het geweldige gevoel dat je hebt als je dolfijnen in het wild ziet naar een tragisch slot van de dag...
  Wat een vreselijk nieuws en al helemaal als het zo dicht bij komt...Sterkte met dit verlies...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat word je toch altijd blij bij het zien van dolfijnen in het wild. En heerlijk die foto's van dat witte strand en blauwe zee. Maar wat afschuwelijk om te moeten horen dat er mensen die jullie kennen zijn omgekomen bij het neergestorte vliegtuig. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke dag, zeker met de dolfijnen. En wat een vreselijk nieuws, en dan ook nog bekenden in het vliegtuig... Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dolfijnen in het echie wow, helemaal leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het toch mooi daar. Helaas hebben wij in April daar geen dolfijnen gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo wat begon de dag goed
  Geweldig om dolfijnen te zien en dan ook nog zo dichtbij..
  En dan dat vreselijke nieuws over dat vliegtuig!!
  Wij waren er ook even stil van,laat staan dat je dan ook nog mensen kent die erin zaten.
  Echt verschrikkelig...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig die dolfijnen, maar wat een vreselijk nieuws daarna. Het is verschrikkelijk, zo veel gezinnen uit het leven gerukt.
  Sterkte voor Iris, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi om die dolfijnen van zo dichtbij te zien.
  En dan hoor je dat vreselijke nieuws. Heeft hier ook veel impact.
  Sterkte Iris!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, bijgelezen. Goed dat jullie nu op jullie plek zijn en lekker kunnen relaxen! Gaaf van de dolfijnen, mooi park zo te zien!
  Ja, en dan het afschuwelijke nieuws. Veel sterkte voor Iris.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke vakantiedag hebben jullie er weer opzitten! En heel veel sterkte voor Iris. Niet te bevatten wat er is gebeurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige foto's en dolfijnen zien, geweldig!! Zo komen wij wel in de stemming. Maar wat een vreselijke berichten, sterkte hoor Iris.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een verschrikkelijk nieuws zeg, veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die dolfijnen, zo dichtbij !!! Echt geweldig !!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.