dinsdag 22 juli 2014

dag 19 - op weg naar de Keys


De wekker gaat vanmorgen om 7 uur. De eerste ochtend dat ik nog niet wakker ben op dat tijdstip, maar tijd om op te staan. We willen op tijd weg, om 8 uur precies rijden we de straat uit en laten we Cape Coral achter ons.

Het eerste half uur zitten we in de ochtendspits en staan daardoor regelmatig stil, maar eenmaal bij de snelweg rijd het wel door. Via de "75" , de Alligator Alley, doorkruisen we Florida van Oost naar West. Bijna 2 uur lang rechtdoor rijden.... Saai.... Als we stoppen bij een parkeer/picknick plaats onderweg zien we ook alligators. Het water is vrij helder, het lijf en de poten in het water zijn daardoor ook vrij goed te zien. Het zijn deze keer niet alleen drijvende koppen maar ze zijn redelijk actief, bewegen, draaien en komen nieuwsgierig onze kant op zwemmen.

We vervolgen onze weg, rond 11.30 rijden we Homestead in. We stoppen bij "Robert is Here" een fruit stalletje met de mooiste, lekkerste en ook apartste fruit soorten bij elkaar. We zien allerlei fruit wat ik nog nooit heb gezien. Robert geeft mij een soort boon, als een snijboon, maar dan met een bruine gedroogde schil, daarin zit in bolletjes een soort zurig vruchtvlees rond en pit. Heel lekker. We kopen fruit, overheerlijke mango's, nectarines, etc. en ook een drakenvrucht, om uit te proberen. Vooral het wisselgeld systeem van Robert is opvallend: voor elke muntje en /of biljet gebruikte hij een andere zak van zijn kleding. We bestellen verse aardbeien smoothie's en milkshakes, mmmmm. Echt zo lekker!!!

Met zwaar onweer en in de stromende regen rijden we verder. Op Florida Doppler radar is te zien dat er langdurige zware buien over de Keys trekken, van Key West tot Homestead een en al buien.
Na een flink half uur wordt de regen minder heftig. Als we Islamorada op rijden is het droog en klaart het op. Gelukkig, we wilden graag weer naar het Morada Bay café, dan moet wel de zon schijnen. Het is heel apart maar wij rijden het eerste deel langs de everglades altijd met slecht weer, bij Morada Bay breekt altijd de zon door! We lunchen heerlijk, de jongens een hamburger, Iris een broodje prochutto/mozzerella en ik neem een tonijn tartaartje. Heerlijk, het eten en het fantastische plekje.

Nadat we nog wat foto's gemaakt hebben rijden we naar Robbie's Marina om Tarpons te gaan voeren. Voor $ 8,50 krijgen we twee emmers vis en toegang voor 4 personen. Brrr ik was vergeten hoe eng het was.... Het water stond een stuk lager en de te voeren visjes een stuk kleiner. Je moest daardoor flink ver met je hand richting het water om te kunnen voeren. En ze zijn zo groot en hebben enorme bekken, zo groot als de bovenkant van een emmer....Iris en ik hebben plat op de steiger gelegen on de vissen te laten springen. Thijs hield het bij het in het water gooien van de vis, zodat ze er als een speer achteraan gaan. Wat Iris eigenlijk nog enger vond was de pelikaan die ineens kwam aanwandelen, omdat hij ook wel een vis wilde. Best wel bedreigend als je plat op je buik ligt.
 

Na deze enerverende bezigheid, het is inmiddels 15.30 uur gaan we het laatste stukje rijden naar ons verblijf voor de komende dagen op Marathon. Rond 16.15 uur komen we aan bij het "Tranquility Bay Beach House Resort" op Marathon.
We hebben een zeer ruim en goed ingerichte woning met goed geoutilleerde keuken en woonkamer met veranda, op de 1e etage een heerlijke ouderslaapkamer met veranda en een 2e slaapkamer met 2 bedden en balkon. Het uitzicht is waanzinnig, strand, palmbomen en de zee!
Het resort heeft twee zwembaden, strand en mooie tuinen. Zodra we onze spullen naar binnen hebben gebracht, kleden we ons om om te gaan zwemmen! Het zwembad is ook erg mooi en groot! Thijs moet wel even wennen aan de andere mensen in het zwembad....

Op dit deel van de Keys wonen heel veel hagedissen en leguanen, overal waar je loopt zie je ze wegschieten, de grote zijn wat minder schuw, een heel grote wandelde op zijn gemak tussen de ligbedjes bij het zwembad.... We halen broodjes, lopend, bij de Subway aan de overkant van de straat. Op de veranda eten we ze op. Dan zien we dat de zon ook steeds lager komt te staan, we kijken uit op het strand. Dat belooft een mooie zonsondergang te worden. De zo'n zakt heel snel en de lucht kleurt spectaculair!  Net als wij genieten vele gasten van de fotogenieke zonsondergang. Er zijn denk ik weinig plekken op de wereld, waar de sunset mooier is!


11 opmerkingen:

 1. Wat weten jullie toch een mooie plekjes te scoren, ook dit huis en dan vooral het uitzicht is er weer 1 om te onthouden, wat een schitterende foto's bij de ondergaande zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn die tarpons toch lelijke vissen, brrr.
  Prachtig foto's weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een heerlijk fruit. Maar nog mooier zijn je foto's van vandaag. Wat een stukje paradijs zeg. Vooral die van de ondergaande zon. Echt schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een waanzinnig mooie foto's hebben jullie vandaag gemaakt. Het zal straks thuis nog een hele taak worden om de mooiste foto uit te kiezen om uit te vergroten. Heel veel plezier op de Keys.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een onvoorstelbaar mooie plekken hebben jullie vandaag bezocht.......de foto's zijn waanzinnig mooi. Ik dacht even dat jullie je huisdier van Cape Coral hebben meegenomen hahahah.
  Heel veel plezier op de Keys laat maar komen die mooie foto's van jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PARADIJS! Prachtige foto's geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu we zelf ook op de Keys zijn geweest is je verhaal heel herkenbaar. Mooie foto's en een mooi vakantieverblijf! Have fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje weer een dag van goud!!!!!
  Morada bay blijft mooi he verveelt nooit.
  En dan zon mooi uitzicht vanaf je balkon super.
  De foto's zijn echt geweldig mooi!!
  Geniet ze op de keys.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige foto's! En prachtig plek om te verblijven zeg. Veel plezier op de Keys!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje!!!! Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt!! Geweldig.
  Nog veel plezier daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt een superdag met nog mooiere foto;s wow!!
  Geniet ervan, ik zou zo mee willen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.