donderdag 24 juli 2014

Dag 21 - Key West en Key Deers


We beginnen deze dag met jus d'orange op het balkon bij onze slaapkamer in het opkomende zonnetje, iets later ontbijten we een verdieping lager met z'n allen op de veranda. Om 9 uur zitten we in de auto op weg naar Key West. Vijf minuten later staan we ruim een kwartier stil, vanwege een shoot van de nieuwe Cadillac, waarvoor de hele Seven Mile Bridge wordt afgesloten...
Er vliegt een helicopter langs de brug om een race tussen een powerboat op het water en een cadillac op de brug te filmen, we zullen later wel eens googlen voor het resultaat.
Zo heeft de US1 op de Keys weer eens een andere reden om de mensen op de houden, naast alle wegwerkzaamheden etc.
Zo'n vijf kwartier later rijden we Key West in.
Vier jaar geleden, toen wij voor het eerst naar Amerika gingen, was Key West onze eerste stop op onze rondreis. Sindsdien zijn we niet meer hier geweest. Als we langs het hotel waar we toen zaten rijden, zien we allerlei restaurants met namen die ons toen niets zeiden. Inmiddels door forum en blog wijzer geworden, Outback, Five Guys en TGI Fridays bleken allemaal vlakbij.


We parkeren de auto in een parkeergarage (schaduw), met een fraaie prijstabel, vanaf twee dollar per uur tm een maandkaart voor 104 dollar. We gaan lopend verder. We wandelen wat rond, de mannen kopen een t-shirt bij Ron Jon's surf shop. We drinken wat bij "Hog's breath Saloon".

Bij het SouthernMost Point staan zoveel mensen te wachten om een foto te maken, dat we daar niet bij in de rij gaan staan...ik presteer het bijna onmogelijke, een foto van het SouthernMost Point, zonder mensen erop ;-). We besluiten te kijken of we iets leuks zien om te lunchen. Maar het is overal erg druk of heel duur. Bij Sloppy Joe gaan we naar binnen, maar ook hier geen vrij tafeltje te vinden. Dan lopen we maar terug naar de auto, met het idee dan bij de Outback te gaan eten. Het is echt bloedheet, we vinden het mooi geweest. We belanden uiteindelijk bij de Five Guys, omdat de Outback tot 16.00 uur dicht is. We hadden flinke dorst en trek, dus het smaakt ons goed.

Terug de auto richting Marathon, we hebben zin om te zwemmen. Als we op Big Pine key zijn gaan we van de doorgaande weg, US 1, af. Op deze Key leven de Key Deers, een beschermd soort hertjes, we rijden langzaam in het gedeelte in waar ze het meeste voorkomen. Na een minuut of tien, als we de moed al hebben opgegeven, zie ik er een staan, verscholen tussen de struiken, ze gaan goed op in hun omgeving. Ze zijn niet heel schuw, wat ons net genoeg tijd geeft om een paar foto's te maken. Wat verder op zien we er nog een paar. Er komt zelfs een vrouwtje met jong de bosjes uit lopen, langs de auto en steken achter de auto de weg over.


Om 15.30 uur zijn we terug op het resort, we kleden ons gelijk om en gaan naar het zwembad. We zoeken plekjes met schaduw, want in de zon is het vandaag te heet. We hebben verder een aangename, relaxte middag. Harm en ik wandelen nog een eindje, terwijl de kinderen lekker binnen in de airco series gaan kijken. Ze zouden wel de hele dag Castle kunnen kijken, wat hier zou kunnen omdat het de hele dag door aflevering na aflevering wordt uitgezonden.
Later op de avond pakken we ons boeltje weer bij elkaar, het past allemaal nog net in de koffers. Dit is helaas onze laatste nacht hier, morgen vertrekken we naar onze laatste stop, Miami Beach!9 opmerkingen:

 1. En zo zijn jullie bijna weer rond, maar wat een heerlijke afwisselende tijd hebben jullie gehad en wat hebben jullie veel gezien en gedaan!
  Geniet nog van de laatste restjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een trekpleister is Key West toch. Zo druk overal. Gelukkig zijn jullie hier al een keer eerder geweest. Ontzettende leuke foto van een springende Thijs. En zo schattig die hertjes. Weer een heerlijke dag. Veel plezier in Miami Beach.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk de keys, staat op ons programma in September..
  Wat hebben jullie weer leuke dingen gedaan deze trip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooie reis, en leuk verslag!
  Geniet nog even!

  Sandra (bluedolph1n)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat lief die hertjes! Wat een heerlijke dag weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gelukt de foto vd hertjes! Nog even lekker genieten en dan zit het er weer op. Maar al met al een top vakantie ondanks koffer problematiek ;)
  Veel plezier vandaag, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeker een lucky shot van Southernmost point. Het eind van jullie vakantie is helaas bijna in zicht maar nog even genieten in Miami.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje akweer bijna de laaste dag,ja de tijd vliegt hier om.
  Maar jullie hebben weer een heerlijke dag gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super daar op Key West, laatste keer voor ons was 19 jaar geleden!! Jullie hebben inderdaad een enorme afwisselende vakantie gehad......TOP!! Slaap lekker die laatste nacht en op naar het bruisende Miami!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.