maandag 7 juli 2014

Dag 4 - Wekiwa Springs State Park

Vannacht allemaal redelijk goed geslapen, alleen Iris werd midden in de nacht abrupt wakker doordat ze uit bed op de grond viel. Niet meer gewend on in een eenpersoonsbed te slapen, als je dan ineens lekker dwars wil gaan liggen, gaat het fout 😴😳. We ontbijten weer heerlijk buiten en krijgen instructies van Harm wat aan te trekken en verdelen de taken om op tijd op pad te gaan. Om 8.30 uur
rijden we Tuscan Ridge af richting Apopka. Wekiwa Springs State Park is het doel van onze trip. Rond 9.30 rijden het State Park in, betalen $ 6,00 en parkeren iets verderop de auto. Ik word altijd al blij als ik een State park in rijdt, Iris is iets minder enthousiast.... Ze krijgt gelijk de kriebels en vindt het stinken. Eerst lopen we een stukje, dan gaan we terug om kano's te huren. Bij een kantoortje betalen we het verschuldigde bedrag, met het jaartje wat je meekrijgt kan je iets verderop de kano's ophalen. Dit is een grote verassing voor ons, Iris en ik wilden dit altijd al eens doen, maar Harm zag het nooit zo zitten.  Thijs vindt het wel heel erg spannend, ziet overal het gevaar van in en er zitten natuurlijk wel alligators... We smeren ons in met muggenspul en zonnebrand en dan kunnen we op weg. Eerst even onwenning, maar al snel hebben we de slag te pakken. Wat prachtig is dit zeg! We zien heel veel schildpadden, 6 alligators, eekhoorntjes, mooie vlinders en vogels.

Het is echt geweldig mooi om zo door de natuur van Florida te kanoën. Het eerste deel is met de stroom mee, als we later tegen de stroom in terug moeten kanoën, beginnen de vermoeidheid en de protesteerde spieren wel een beetje op te spelen. Maar wat is dit leuk, echt geweldig!
Nadat we het rijbewijs van Harm, wat we als onderpand moesten afgeven, weer opgehaald hebben, rijden we het park uit. Onderweg stoppen we bij een Subway voor broodjes, die snel op zijn. Kanoën maakt kennelijk hongerig. Halverwege de middag zijn we terug bij de villa, waar het heerlijk zonnig is. We kleden ons snel om en duiken het zwembad in. Het is vandaag een fantastisch mooie, zonnige middag, zonder de gebruikelijke regen/onweersbui! We nemen het er ook heerlijk van en blijven totdat de zon echt weg is (rond half acht) zonnen, lezen, zwemmen, enz. Tussendoor gaan we even samen naar de Publix, waar we ook maar even een luchtbed meenemen. Daar hebben we toch altijd wel veel lol mee in het zwembad. Harm kookt voor ons, dus ik heb een extra relaxte dag 😜.

  







17 opmerkingen:

  1. Stoer hoor dat kanovaren. kan me voorstellen dat dat vermoeiend is.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk en vooral mooi zo'n kanotrip. Wat is de natuur toch prachtig. Nou ja zolang die gators op hun boomtak blijven zitten dan. En fijn zo'n zonnige middag om heerlijk te genieten van het zwembad. Ja jullie zijn duidelijk goed bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik blijf dat maar stoet vinden, in zo'n kano. Ik durf dat dus echt niet.....zie me al omvallen net naast een gator hahaha. Prachtige foto's weer!!
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een dag naar mijn hart, zo gaaf..
    Nu heb ik helemaal heimwee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke dag in de natuur, ik krijg nu al weer zin om te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Helemaal bijgelezen! Fijn dat je de koffers weer hebt, maar wat een gedoe met Virgin, die 9 to 5 en dan nog ma - vrij, kom je niet vaak meer tegen. Mooie villa, mooi voiture, geshopped, gekanoed etc.... jullie zitten helemaal in de relax modus. Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. tjonge jonge wat een taal- en stijlfouten, maar ik hoop dat je mijn reactie begrijpt ;-)

      Verwijderen
  7. Zo wat zijn jullie stoer!!!
    Wij durfen het niet aan,ziet er inderdaad wel super mooi uit geweldig mooie foto's ook!!
    En die annanasbeker is ook helemaal te gek ziet er gezellig uit zo aan het zwembad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat geweldig dat kanovaren, daar ga ik nog even over nadenken vind het een beetje eng! maar het ziet er fantastisch uit.
    mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het eerlijk gezegd ook behoorlijk dapper. Heb dan ook niet zo'n goede kano ervaring in België gehad :(
    Veel plezier jullie, het ziet er allemaal super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Na een moeizame start, zit het geniet-gehalte in de lift! Daar doe je het voor, maak er een mooie reis van! Alvast heel veel plezier in NY.

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een gedoe zeg met die koffers. Gelukkig kan de vakantie nu echt helemaal van start gaan. En daar zijn jullie al goed in geslaagd met een mooie kano tocht. Veel plezier verder!

    Monique (Mushu)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi is het daar om te kano varen heh? wij hebben het daar ook al diverse keren gedaan. Het is zo'n ander soort Florida als de pretparken. De foto's zijn prachtig. En wat zien die broodjes er lekker uit van Subway, heimwee :)
    Koffers kwijtraken is een hype momenteel geloof ik, onze dochter mist ook haar koffer en is tot nu toe niet te traceren bij American Airlines, grrr. Hoop dat hij er ook binnen 2 dagen is. Geniet lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat vervelend van de koffers, maar wat een leuke foto's van het kanoen. Geniet er verder nog van!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijke dag zo !!!! Nog niet eerder gedaan, maar lijkt me heel erg leuk ! En voor de rest; gewoon lekker relaxen en genieten, zoals het hoort !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Superstoer hoor! Ik zou dat echt niet durven, tussen al die gators. Wel hele mooie natuur zeg. Is weer een heerlijk dagje geweest. Veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Super dagje dat is echt genieten......

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat jullie een berichtje voor ons hebben achtergelaten.